В началото на другата седмица Кризисният щаб ще вземе решение

...
В началото на другата седмица Кризисният щаб ще вземе решение
Коментари Харесай

Диян Стаматов пред Novini.bg за маските в часовете: Това е шансът за присъствено обучение

В началото на другата седмица Кризисният щаб ще вземе решение за образованието в София. Ситуацията не е позитивната, а терзанието на учители и родители са огромни. Това ще бъде взето под внимание по отношение на решението, съобщи в изявление за Novini.bg шефът на 119-о СУ Диян Стаматов.

"Добре е учебните заведения да могат сами да решат под каква форма да се организират часовете. В огромни учебни заведения обстановката е сериозна, само че в дребните или частните няма проблем за продължение на присъствена форма. Локалните решения са най-удачни ", разкри столичният шеф.



Снимка, СРСНПБ - Диян Стаматов

Стаматов добави, че всяко учебно заведение ще може да одобри един от три препоръчан разновидността или да сътвори собствен личен за образование. Целта е да се избегнат огромните скупчвания в учебните заведения.

Директорът на 119-о СУ счита, че носенето на маски в часовете е избавителната мярка на присъственото образование.

"Носенето на маски в международен мащаб е единствената превантивна мярка против ковид. Въпреки компликациите на децата, това е единственият метод за предварителна защита в класните стаи. Носенето на маски е един доста нужен компромис от страна на родители и възпитаници. Това е шансът за някакъв тип присъствено образование ", разкри Диян Стаматов.

"Ако не се носят маски, има заплаха и здравите учители да се заразят. Помещенията на класните стаи не се проветряват толкоз поради времето, а това усилва шанса за болест ", разяснява още Стаматов.

"Двусменният режим е добър вид в огромните учебни заведения - по този начин дистанцията ще се съблюдава ", заяви столичният шеф.



"Пропуските на отдалеченото образование съществено стартират да тормозят качеството на преподаването ", разяснява Диян Стаматов.

Стаматов удостовери, че присъственото образование дава по-добри резултати.

По материала работиха Галя Георгиева и Радина Лазарова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР