В началото на декември високопоставен служител на министерството на отбраната

...
В началото на декември високопоставен служител на министерството на отбраната
Коментари Харесай

Wall Street Journal: Русия използва уязвими членки на НАТО и ЕС и култивира шпионски мрежи

В началото на декември почитан чиновник на министерството на защитата на България седна на бюрото си, извади черен смарт телефон " Самсунг " и прекара идващите час и 20 минути в снимането на класифицирани военни документи от монитора на служебния си компютър, написа още в собствен материал The Wall Street Journal.

Снимките, както се допуска, са били предопределени за ръководителя на съветска шпионска група и са включвали информация за изтребителите Ф-16, съгласно записи, публикувани от българските управляващи.

" Миналият път даде много материал. Четири папки ", е споделил хипотетичният водач на шпионите на служителя, излиза наяве от записи.

" Видях какво има на флашката ти. Хубави неща ", споделя още той.

Миналата седмица, управляващите в България, страна-членка на НАТО и обявиха, че са разрушили съветска шпионска група, която е събирала информация за Москва по отношение на Алианса, Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати, Украйна и спора в Нагорни Карабах.

Петима мъже и една жена, в това число и водача на групата, бяха задържани и упрекнати в шпионаж, като по думите на българската прокуратура това е най-мащабният арест на шпиони в страната след края на Студената война.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР