В началото на август тази година най-големите автомобилни производители в

...
В началото на август тази година най-големите автомобилни производители в
Коментари Харесай

Новите дизели замърсяват колкото бензиновите двигатели

В началото на август тази година най-големите автомобилни производители в Германия се договориха с държавното управление да понижат азотните оксиди на дизеловите си коли с до 25%, монтирайки софтуерни актуализации на електронните блокове за надзор на моторите. Но локалната автомобилна промишленост може да се окаже в доста тежка обстановка, защото Министерството на превоза на Германия твърди в отчет, че дизеловите коли не отделят по-малко въглероден диоксид по отношение на бензиновите коли, което десетилетия наред бе изтъквано като факт в тяхна изгода. Това значи, че дизелите способстват в същата степен за парниковия резултат, а това към този момент е в сериозен ущърб на този вид гориво.

Групата от вестници Funke цитира преди дни отговора на Министерството на превоза, приближаващ в резултат на запитване от „ Зелените”, което твърди, че дизеловите коли, регистрирани през 2016 година, отделят 128 г/км излъчвания CO2, до момента в който бензиновите отделят 129 г/км. Според информацията тази минимална разлика е идентична в последните 10 години.

“Мит е, че дизелите оказват помощ за запазване на климата,” разяснява за Funke Стефан Кюел, специалист на „ Зелените” в Бундестага.

В изгода на дизелите би трябвало да се означи фактът, че идентичните параметри на излъчванията СО2 се дължат на това, че дизеловите модели в страната нормално задвижват по-големи, по-мощни и по-тежки коли.

През първата половина на годината делът на дизеловите коли в Германия е 41,3%. Докато това към момента е много висока стойност по отношение на други пазари, той въпреки всичко демонстрира спад в съпоставяне със същия интервал на 2016 година, когато записаните дизелови коли са били 46,9%.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

Знаете ли, че… Playboy е кръстен на автомобилна компания

Атрактивна визия и безкомпромисни качества отвън пътя от Jeep Compass

Китайският аналог на Гугъл влага $1,5 милиарда в самостоятелните автомобили
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР