В началото на 2023 година стартираха дейностите по модернизация на

...
В началото на 2023 година стартираха дейностите по модернизация на
Коментари Харесай

Отпускат допълнителни 220 000 лв. за ново отопление в Търговската гимназия в Свищов

В началото на 2023 година стартираха дейностите по рационализация на постройката на Търговската гимназия в Свищов. Това стана допустимо вследствие на реализирането на план по Оперативна стратегия „ Региона в напредък “ 20214-2020 “ на стойност 2 489 999 лв. без Данък добавена стойност.

В процеса на осъществяване на ремонтните действия обаче се открива, че в плановото предложение, подадено през 2016 година от ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “, не е разказана основна част от отоплителната система, неналичието на която би попречило за реализиране задачите за енергийната успеваемост на постройката, напомнят от локалната администрация.

С оглед на това, кметът на Свищов и шефът на гимназията изготвиха стимулирано искане към МОН, за даване на спомагателен финансов запас, отвън средствата по плана, с който да се обезпечи нужната енергийна успеваемост на образователното заведение.

На 10 август с писмо от МОН, шефът на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “ бе известена, че министерството обезпечава средства, в размер на 220 хиляди лв., за цялостна замяна на отоплителната апаратура на просветителната институция.  

След като бъде приключен дълго чаканият ремонт на Търговската гимназия и сменена напълно отоплителната система, постройката ще дава отговор изцяло на всички условия и ограничения за енергийна успеваемост, което директно ще се отрази на комфорта в учебното заведение, и качеството на предоставяната просветителна услуга.

Директорът на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “ Лиляна Димитрова показва своята признателност към министъра на образованието проф. и неговия екип, и към кмета на Свищов доктор Генчо Генчев, за съпричастността към казуса и поддръжката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР