В началото на 2020 г. Русия ще започне летателно-конструкторски тестове

...
В началото на 2020 г. Русия ще започне летателно-конструкторски тестове
Коментари Харесай

Русия започва изпитания на нова междуконтинентална балистична ракета

В началото на 2020 година Русия ще стартира летателно-конструкторски проби на междуконтиненталната балистична ракета с течно гориво РС-28 " Сармат ", написа " Ведомости ", като се базира на източници от министерството на защитата и отбранителната индустрия.

Първите две ракети ще бъдат изстреляни от силоз на космодрума " Плесецк " към полигона Кура на полуостров Камчатка. Предвидени са минимум пет пуска.

Според събеседник на " Ведомости " , в случай че ракетният комплекс дава отговор на декларираните характерности, ще бъде признат на въоръжение в Русия през 2021 година Министерството на защитата не отвърнало на питане на вестника по този мотив.

Ракетата " Сармат " е измежду основните нови оръжи я, обявени от Москва и нужни за нуклеарния паритет със Съединени американски щати, отбелязва изданието.

В тазгодишното си обръщение до Народното събрание президентът Владимир Путин назова РС-28 прекомерно страховито оръжие - новата система има в действителност безграничен обхват. Тя може да нападна задачите си и летейки през Северния, и през Южния полюс, и няма по какъв начин да й попречат даже перспективните системи за противоракетна защита, добавя " Ведомости ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР