В началото на 2018-а атакуващият халф Дани Кики започна подготовка

...
В началото на 2018-а атакуващият халф Дани Кики започна подготовка
Коментари Харесай

Доскорошен лидер на Локомотив за Акрапович: Слаб треньор и лош човек!

В началото на 2018-а атакуващият халф Дани Кики стартира подготовка с Черно море и малко по-късно бе разгласен като ново попълнение на варненци. Той напусна Локомотив (Пловдив) след края на есенния дял. Оказа се непотребен на старши треньора Бруно Акрапович, а той самият нямаше изключително предпочитание да продължава при него. Публикуваме изявлението, което Кики даде за " Тема спорт ":

- Дани, какво е положението ти?
- Подготовката съвсем я пропуснах, тъй като бях контузен. Десет дни не съм упражнявал. Днес (б.а. – вчера) стартирам леки занимания и се надявам за старта на пролетния дял да съм подготвен, да се възстановя. Има да наваксвам малко, само че имам вяра, че всичко ще е наред. 

- Как ти се видя тимът по време на подготовката в Турция и по какъв начин се показа в контролите?
- Резултатите в контролите не са значими. Имаше и положителни, и по-слаби неща. Нормално за един предварителен интервал. Разполагаме с качествени футболисти и се надявам да се представим на равнище напролет.

- Ще успее ли Черно море да се пребори за място в първата шестица, или пък ще гоните Лига Европа през бараж?
- Рано е да се каже. Нека минат първите два-три кръга и тогава ще може да приказваме по-детайлно. Разликата от шест точки е както огромна, по този начин и дребна. С два-три сполучливи мача може да се стопи. Но предвид на тежката стратегия, която ни следва през пролетта, ще е доста мъчно да влезем в първата шестица (б.а. – предстоят мачове с Берое, ЦСКА, Левски и Лудогорец). Очаквам доста забавен шампионат напролет. Битките на всяко равнище в шампионата ще са съществени и оспорвани.

- Кое те накара да избереш Черно море?
- Старши треньорът Илиан Илиев. Той беше в основата. Все отново съм работил с него в Локомотив Пловдив и съм изкарал добър интервал под неговото управление. Харесвам го и като човек, и като треньор. 

- Имаше ли вид да преминеш в Берое?
- Честно казано, от Берое никой не ми е звънял. Иначе се писаха такива неща. Имаше други разновидности както за България, по този начин и за чужбина. Но избрах Черно море. Засега съм тук, пък за в бъдеще ще забележим какво ще се случи. Времето ще покаже. 

- С какви усеща напусна Локомотив (Пловдив)?
- Не съм наскърбен и не съм ядосан на никого. Просто при този треньор и този метод на управление на самия тим за мен бе по-добре да си потегли, а и аз самият по този начин желаех. Уважавам много хора в Локомотив и по този начин ще е вечно. Там има хора, които обичам и които ме обичат мен. Пожелавам триумф на Локомотив и едно по-добро бъдеще, тъй като ги заслужават.

- Наскоро Пламен Крумов съобщи, че Локо Пловдив се е трансформирал в сръбски тим и че в случай че се е казвал Крумович, е можело да остане. Споделяш ли сходно мнение?
- За мен този треньор, който в този момент управлява Локомотив – Акрапович, е слаб. Първо той е неприятен като човек. Според мен няма нужните качества, с цел да води тим като Локомотив (Пловдив). 



- Защо се стигна до такава степен, че от „ Лаута “ си тръгнахте знакови фигури – Мартин Камбуров, ти, Пламен Крумов, Пауло Серджо, който е любим на почитателите? Какво е твоето пояснение?
- Мога да приказвам единствено за себе си. Всеки един си има своя случай и за какво го е направил. Аз към този момент споделих, не се виждах при този треньор и при този метод на работа в отбора.

- Поддържаш ли връзка с Мартин Камбуров и какво е мнението му за протичащото се в Локомотив?
- Да, чуваме се съвсем през ден. Когато сме си в Пловдив, наложително се виждаме. Ето в този момент имахме няколко дни отмора след лагерите и бяхме два дни в Пловдив. Той е на същото мнение, каквото е и моето. Няма по какъв начин да се върне в Локомотив при тези хора. 

- А каква е ролята на Христо Крушарски в събитията в Локо напоследък? Не можеше ли той да се застъпи за вас?
- Човекът дава парите и той дефинира музиката. Все отново от Локомотив би трябвало да са му признателни, тъй като, в случай че го нямаше, отново щеше да е доста мъчно. Все отново в днешно време мъчно се намира притежател, който да си дава парите за футбол. Нищо неприятно не мога да кажа. Човекът си прави работата.

- Да, само че имаше интервали на съществени забавяния на заплащания и това докара до напрежение…
- Така е, само че къде ги няма тези неща у нас. Не е елементарно. В множеството тимове в България ситуацията е същото.

- Как те одобриха новите ти съотборници?
- Всичко е обикновено. Обстановката е добра. Даже не съм очаквал, че ще е толкоз добра. Момчетата са другарски настроени и има страховит колектив. Разполагаме с много опитни играчи. С Мариян Огнянов съм се засичал в младежкия и юношеските национални тимове и се познаваме. Играли сме там много дълго време. Надявам се да нямам повече травми, да оказа помощ и да оправдая доверието и,, несъмнено, да радваме почитателите на Черно море.
Росен Ангелов/ " Тема спорт "

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА 
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР