В началото на 2016 г. в Екет, Нигерия, основателката на

...
В началото на 2016 г. в Екет, Нигерия, основателката на
Коментари Харесай

Как изглежда сега детето, изоставено от семейството си, обвинило го в магьосничество СНИМКИ

В началото на 2016 година в Екет, Нигерия, основателката на благотворителната организация „ Земя на вярата “ Аня Рингрен Ловен от Дания откри изоставено двегодишно дете на улицата.

То беше извънредно изтощено и болно. Девойката е дала на момчето да пие вода и фрагментът, изработен в този миг, стана известен в целия свят, карайки сърцата да потръпнат от видяното.

Малкото дете е прието в болница в сериозно положение и никой не е знаел дали ще оцелее или не. Но момчето, което било наречено Хоуп (което се превежда от британски като „ вяра “), преодоляло всичко и се трансформирало до неразбираемост, осведоми "Мирър ".



Почти пет години по-късно той е крепко, радостно и интелигентно дете, което обича да върви на учебно заведение, да спортува и също по този начин да рисува. Това се е трансформира в негова същинска пристрастеност. "Ние го назоваваме нашия дребен Пикасо ", отбелязва Аня.

Сега момчето е под грижите на благотворителна организация. Никой от роднините му не е могло да бъде открит. Родителите изоставиха дребния си наследник заради локални суеверия - заподозрели го в магьосничество.



Според думите на Аня, в този момент Хоуп може към този момент да гледа остарялата си фотография без болежка и боязън. Никой не го учи да ненавижда родителите си и не го принуждава да ги упреква. В последна сметка, повода за тяхната постъпка, съгласно датчанката, се крие в неналичието на обучение, последна беднотия, набожен фанатизъм и корупция, които процъфтяват в страната.



"Той постоянно демонстрира фотографията и се усмихва като че ли се гордее. Но ние знаем, че не става въпрос за горделивост. Децата се раждат със способността да простят, раждат се без предубеждения. Именно когато децата са учени какво да мислят, а не по какъв начин да мислят, ние се проваляме като общество ", споделя Аня Ринггрен Лоуен

Обвиненията в магьосничество постоянно произтичат от гибел или болест в фамилията, неприятна реколтата, проблеми в работата или неплодородие. Жертвата на съмнението нормално е дете, което по-късно е отхвърлено от локалните поданици. Аня и екипът й са избавили над 300 деца в Африка.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР