В Мултифункционалната зала на НЧ Тодор Пеев 1871“, по

...
В Мултифункционалната зала на НЧ  Тодор Пеев 1871“, по
Коментари Харесай

В Етрополе се проведе среща по Проект „Повишаване на капацитета на служителите в сферата на закрилата на детето, социалните услуги и социалното подпомагане”

В Мултифункционалната зала на НЧ „ Тодор Пеев 1871 “, по самодейност на регионалните координатори за Софийска област по Проект „ Повишаване на потенциала на чиновниците в областта на закрилата на детето, обществените услуги и общественото подкрепяне ” Мила Пашова и Нина Банкова и с любезното  съдействие на Кмета на  община Етрополе Димитър Димитров, се проведе  регионална среща на общините Етрополе, Ботевград и Правец.

В срещата участваха представители на общинските  администрации и ръководителите на обществените услуги от трите общини. Гости на срещата бяха госпожа Мая Велкова – Началник отдел „ РРУТ “и  Женя Иванова – Старши специалист отдел „ РРУТ “ в Областна администрация. Целта на срещата  бе идни действия свързани с правене на Национална карта на обществените услуги: Анализ на потребностите от обществени и интегрирани здравно – обществени услуги на общинско и регионално равнище в осъществяване на Наредбата за обмисляне на обществените услуги, призната с Постановление на Министерски съвет №133 от 06.04.2021 година,обн., Дъждовни води,бр. 29 от 09.04.2021 година и по отношение на чл.34 и член 35 от ЗСУ . Срещата беше открита от госпожа Станка Димитрова, Зам.кмет на община Етрополе, която приветства участниците, пожела ползотворна работа и сполучливо съдействие в идните действия. Областните координатори показаха механизма на идния развой на обмисляне и правене на общинските разбори, който общините би трябвало да приключат в идващия шестмесечен интервал. Анализите ще бъдат употребявани за правене на Националната   карта на обществените услуги.  В къс срок  следва да се съберат публични данни за числеността и структурата на популацията, да се проучват и изведат потребностите от обществени услуги за 10 годишен интервал.

            Бяха разисквани метода на събиране на информация, трансформиране на съществуващите обществени услуги, според Закона за обществените услуги, установяване на услугите на общинско и регионално равнище, Наредбата за качеството на обществените услуги. Срещата протече в градивен дух. Участници взеха интензивно присъединяване, задаваха въпроси и споделяха опит.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР