В мрежата се появиха първи кадри на руския крайцер Москва,

...
В мрежата се появиха първи кадри на руския крайцер Москва,
Коментари Харесай

Появиха се снимки с пламналия крайцер „Москва“ 


В мрежата се появиха първи фрагменти на съветския крайцер „ Москва ”, който потъна, откакто бе ударен от две украински ракети. Това оповестява OSINTtechnical в Twitter.

„ Изглежда, че „ Москва ” е горяла от вътрешната страна, преди потъването, защото от множеството забележими илюминатори се виждат мощен пушек и пламъци “, се споделя в известието.

Най-вероятно фрагментите са направени малко след украинския удар и преди идването на турския транспортен съд, който избави част от екипажа. От тях се вижда, че крайцерът е имал огромен надолнище на левия ръб.

Източникът на фотографията е неразбираем и Би Би Си показва, че нейната достоверност не е потвърдена.

Военни наблюдаващи настояват, че фотографията може да е същинска. Роб Лий, докторант в катедрата по военни науки в Кралския лицей в Лондон, написа в „Туитър“, че „изглежда като същинска снимка“.

Припомняме, че на 13 април на флагмана на съветския военноморски флот избухна пожар. След това корабът стартира да потъва.

Украйна твърди, че крайцерът е изумен с две ракети „Нептун“. Русия пък споделя, че на кораба са избухнали муниции.

Вечерта на 14 април съветското министерство на защитата публично удостовери, че крайцерът „Москва“ е потопен по време на стихия в Черно море.

Министерството на защитата на Съединени американски щати удостовери, че крайцерът е потопен поради удар от украински ракети, а не експлозия на муниции, оповестява blitz.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР