В МОСВ не е постъпвало заявление за съгласие за превоз

...
В МОСВ не е постъпвало заявление за съгласие за превоз
Коментари Харесай

Нено Димов не знае за влак с отпадъци от Италия

В Министерство на околната среда и водите не е постъпвало заявление за единодушие за транспорт на боклук с жп превоз от Италия за България. Това сподели министърът на околната среда и води Нено Димов по време на чуването си за отпадъците, представен от " Фокус ". Той уточни, че не е предоставено и позволение за подобен. Министърът разясни, че Министерство на околната среда и водите не е уведомявано от италиански управляващи за арестуван боклук.

" Съгласно член 3 от Регламент на Европейската общественост от 2006 година транспортите на боклуци могат да бъдат обект на процедура по предварителна писмена нотификация и единодушие или да се правят в сходство с общите осведомителни условия по член 18 от Регламента. Министерство на околната среда и водите като способен орган по този правилник издава предварителна писмена нотификация и единодушие за трансграничен транспорт на боклуци. На този стадий контролът е прелиминарен и по документи.

Стриктно се следи да не се надвишава годишно разрешеният потенциал на получаващите боклук инстаналиции според разрешителните документи по Закона за ръководство на отпадъците или комплексното позволение. На съображение член 98 от Закона за ръководство на отпадъците се не разрешават транспортите на боклуци за Република България, предопределени за неутрализиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР