В Москва се провежда церемония за прощаване с политолога Дария

...
В Москва се провежда церемония за прощаване с политолога Дария
Коментари Харесай

Бащата на Дария Дугина на погребалната церемония: Тя каза, че иска да бъде с народа си, да бъде на страната на силите на светлината

В Москва се организира гала за сбогуване с политолога Дария Дугина, която беше убита от сътрудници на украинските специфични служби преди няколко дни. Телевизионният център Останкино бе определен за място на церемонията по сбогуването с дъщерята на философа и държавник Александър Дугин, който умря на 30-годишна възраст. предава онлайн  погребалната гала за прощаване с Дария Дугина.

Дугин описа какви са били последните думи на щерка му Даря Дугина: тя сподели, че се усеща като войник и воин, че желае да бъде с народа и страната си, да бъде на страната на силите на светлината.

„ И последното нещо, когато говорихме с нея на фестивала „ Традиция “, тя ми сподели: „ Татко, усещам се като войник, усещам се като воин. Искам да бъда такава. Не желая друга орис. Искам да бъда с моя народ, с моята земя. Искам да бъда на страната на силите на светлината. Това е най-важното “, сподели Дугин на разлъка с щерка си.

Даря Дугина беше убита на 20 август 2022 година, колата й беше взривена в Московска област, момичето умря на място. Престъплението е осъществено. когато Дугина се връщаше от фестивала " Традиция ".

На 22 август ФСБ на Русия разгласи разкриването на убийството на Дугина. Според Федералната работа за сигурност зад убийството на момичето стоят украинските специфични служби. Оперативните служащи открили причинителя - той се оказала 43-годишната гражданка на Украйна Наталия Вовк. Тя дойде в Москва на 23 юли с щерка си София Шабан и нае апартамент в къщата, в която живееше Дугина. Вовк и Шабан последваха момичето в Mini Cooper,

В същото време съветските специфични служби оповестяват, че задачата на нападателите е била Дария Дугина, а не татко й Александър.

Дария Дугина беше претендент на философските науки, политически наблюдаващ на Международното евразийско придвижване, което се управлява от татко й Александър Дугин. Дугина също ръководи телеграм канал, в който интензивно приказва за политическия живот на Русия, Украйна, Европа.

Освен към политологията и философията тя демонстрира интерес и към публицистиката. Известно време тя беше хазаин на стратегия със Сергей Мардан по Радио Комсомолская истина. Освен това Дугина действаше като специалист по политически токшоу по федералните съветски телевизионни канали.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР