В морската столица се подготвят за битка със заразна болест.От

...
В морската столица се подготвят за битка със заразна болест.От
Коментари Харесай

В РЗИ-Варна са готови за извънредна имунизация срещу морбили

В морската столица се приготвят за борба със заразна болест.

От РЗИ във Варна оповестиха, че има цялостна подготвеност за провеждането на изключителната имунизация против морбили, която стартира у нас поради епидемията в Румъния, където инфектираните в края на предходната година са надхвърлили 3000 души. За децата имунизациите са обезпечени, възрастните, които желаят да си слагат, ще би трябвало да си купят препарата.

Семейните лекари ще правят имунизацията на децата. Ваксината е комбинирана и е против морбили, рубеола и паротит. Тя е двукратна - слага се на 13-месечна възраст и повторно на 6-годишните, напомни за Радио Варна доктор Анка Баева, началник на отдел " Противоепидемичен надзор " в РЗИ. Много деца не са обхванати от нея, уточни тя. Няма съображение за терзание, успокои доктор Баева родителите, които се притесняват, че детето им може да прояви странични резултати от живата ваксина с яйчен белтък.

Възрастните също могат да се реимунизират, като за задачата първо могат да си пуснат тест за антитела, уточни доктор Баева, написа

Пикът на грипните болести се чака да настъпи през февруари. Препоръчително противогрипните ваксини се поставят през ноември, през зимата искащите би трябвало да са изцяло здрави, напомни още специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР