В Монтана и Видин днес посрещат новия духовен водач на

...
В Монтана и Видин днес посрещат новия духовен водач на
Коментари Харесай

В Монтана и Видин посрещат новия митрополит Даниил

В Монтана и Видин през днешния ден посрещат новия нравствен лидер на епархията. Доскорошният викариен свещеник на Съединените щати, Канада и Австралия Даниил беше определен от Синода за Видински митрополит и встъпи в служба в неделя. Епархията се готви съвсем седмица за идването му.

Видин Монтана
 © Българска телеграфна агенция
Митрополит Даниил ще бъде посрещнат тържествено още с влизането му във Видинската епархия.
архимандрит Антим, протосингел: На границата на Видинска епархия в събота при първото населено място в епархията, това е село Сумер, община Монтана, в храма „ Св. Петка " той ще бъде посрещнат от свещенство, от многочислен народ и публични посетители.
С духова музика и хора ще чакат Видинския митрополит на площада в Монтана, а след което той ще се насочи с кортежа си към Видин.
архимандрит Антим, протосингел: Също ще има тържествена гала по посрещането на митрополит Даниил. Когато мине тази гала, литийно шествие с митрополита, поданство, всички присъстващи хора, ще се насочат към катедралния храм „ Свети великомъченик Димитрий ", където ще има чин за въдворяването на митрополит Даниил и вечерно свещенодействие.
Митрополит Даниил наследява освен дядо Дометиан, които беше начало на епархията в продължение на 30 години. Този пост е заемал и първият български екзарх Антим.
Бистра Михайлова: Антим Първи, който заема неговото място, и би трябвало да бъде човек, който да, най-малко за мен, да оправдае името и това, че е в град, който е с вековни обичаи.
Във Видин чакат първата работа на новия митрополит. Радват се на избора му.

- Той е младеж, до момента в който четох в пресата и нас, ние имаме потребност от младежи във всички сфери... Надявам се да е добър и чакам позитивни неща за него.

Бистра Михайлова: Първата работа е нещо, което заема сърцето. Един лидер се познава по това по какъв начин влиза, по какъв начин служи, какво приказва.
Православните християни ще могат да поднесат своите поздравения на новия митрополит след литургията за неговата интронизация в неделя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР