В момента военни обучения се провеждат по национална програма, която

...
В момента военни обучения се провеждат по национална програма, която
Коментари Харесай

Янка Такева: Въвеждането на задължително военно обучение ще обхване учениците от 10. и 11. клас

В момента военни образования се организират по национална стратегия, която се приема от учениците с огромно наслаждение, приема се и от родителите. Вече трета година 83 образователни заведения вземат участие в тази национална стратегия. Това сподели Янка Такева - ръководител на Синдиката на българските учители, в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Въвеждането на наложително военно образование ще обхване учениците от 10. и 11. клас, които към този момент не са деца, уточни тя. Учениците в 10. и 11. клас към този момент имат насъбрани познания по гражданственост и би трябвало да минат и такова образование по няколко аргументи, една от които е по какъв начин да опазват личното си здраве, както и това на околните и на обществото като цяло.

Според изпълнителния шеф на Национална мрежа „ За децата " Георги Богданов предложенията в наредбата показват „ остаряла пропагандна доктрина ".

„ Какво е „ отбрана на Отечеството "? Това е термин от военната агитация, която идва да каже, че се внушава на децата, а не им дава опция да мислят и да разсъждават по тематиката. Изключително значимо е да не се внушават неща на децата, а да мислят, да беседват и да вземат участие дружно в процесите ", разяснява той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР