В момента видяхме края на началото на преговорите за брекзит

...
В момента видяхме края на началото на преговорите за брекзит
Коментари Харесай

Роден евродепутат скастри Тереза Мей и посочи няколко големи опасности заради Брекзит!

В момента видяхме края на началото на договарянията за брекзит сред Англия и Европейски Съюз. Това сподели в предаването „ Тази заран ” по bTV евродепутатът Светослав Малинов.
„ Изненадата е, че толкоз време трябваше да мине, с цел да разбере държавното управление на Англия, че Европейски Съюз е обединен, няма да направи компромис с правата на жителите и няма да опрости финансовите отговорности на Англия. Това можеше да стане ясно още при започване на годината”, счита българският евродепутат.

По думите му няма по какъв начин правата на европейските жители във Англия да се запазят същите.

„ Британският министър председател Тереза Мей дава оптимални гаранции, само че на думи. Виждаме доста огромни рискове. Нещата се оставят в доста огромна степен на британските съдилища и британското прецедентно право, а практиките, които това право обезпечава, са извънредно неприятни, да вземем за пример за българите, а и за други европейски жители. Трябва да се мисли за спомагателни гаранции във втората фаза на преговорите”, акцентира Малинов.

Според него България би трябвало да поддържа тематиката за Шенген и да демонстрираме, че сме недоволни от обстановката. „ Решаващият коз ще бъде нашата радикална промяна на правосъдната система, която ще лиши от причини всички съперници на България за участието ѝ в Шенген. Ние към момента не сме свършили тази работа”, посочи Малинов.

Не е имало нито снишаване, нито закъснение от страна на Европа по решението на Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, сподели още той.

Евродепутатът напомни общата европейска позиция, че ориста на Ерусалим би трябвало да се реши двустранно в договарянията и мирния развой сред Израел и палестинската власт.

„ Голяма част от умерените мюсюлмански водачи сега се усещат притиснати до стената. Те се опитваха да пазят концепцията за сдържаност, те защитаваха Съединени американски щати като медиатор, сега те губят позиции, това не е положително за никого”, посочи още евродепутатът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР