В момента в световен мащаб се разработват 70 ваксини против

...
В момента в световен мащаб се разработват 70 ваксини против
Коментари Харесай

В надпревара с времето: В момента се разработват 70 ваксини против COVID-19

В момента в международен мащаб се създават 70 ваксини срещу ковид COVID-19, оповестиха от Световната здравна организация. Три от тях са най-потенциални и към този момент се тестват върху хора.

Най-напреднало е клиничното тестване на ваксина, създадена от CanSino Viologics в Хонконг и Пекинския институт по биотехнология, която е във втора фаза, оповестява Bloomberg.

Другите две разработки, които към този момент се тестват върху хора се създават от две американски компании за произвеждане на медикаменти - Moderna Inc. и Inovio Pharmaceuticals Inc.

Напредъкът в създаването на ваксини се следи с невиждана скорост, защото наподобява все по-малко евентуално инфекциозният патоген COVID-19 да бъде овладян единствено посредством налагане на карантина и обществено разграничаване.

Лекарствената промишленост се надява да компресира времето, належащо за приемане на ваксина на пазара - нормално към 10 до 15 години - до най-много 1 година.

Големи и дребни компании са насочили всичките си старания в опит да разработят ваксина, която би била най-ефективният метод за преодоляване на вируса.

Фармацевтичните колоси като Pfizer и Sanofi имат създадени ваксини също, само че към момента се намират в предклиничен стадий, сподели документ на СЗО.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР