В момента в МВР се провежда разследване във връзка с

...
В момента в МВР се провежда разследване във връзка с
Коментари Харесай

МВР разследва КЕВР и ПАВЕЦ „Чаира“. Поне един от „Булгаргаз“, вероятно Павлов, с обвинение съвсем скоро

В момента в Министерство на вътрешните работи се организира следствие по отношение на „ газовата рецесия “ в нашата страна. Имам поради високите цени на газа. Разследваме и членове на КЕВР. Това разгласи вътрешният министър Бойко Рашков след съвещанието на Министерски съвет.,„ Булгаргаз “ е държавна компания, която е съдействала за актуалното състояние по отношение на цените на газа, които се отразяват както на бизнеса и стопанската система, по този начин и на елементарния консуматор. Ние интензивно започнахме да изясняваме дали тези обстоятелства са породени от интернационална обстановка или са породени от вътрешни заинтригувани от личните си ползи лица. Реализирани са облаги, които в случай че не бяха осъществени, нямаше да има това фрапантно повишаване на цената на газа. Стигнахме до извода, че не е инцидентно и държанието на КЕВР. В момента се правят процесуално-следствени дейности във връзка с специалисти от тази самостоятелна комисия. Образувано е досъдебно произвеждане и по него се работи извънредно интензивно “, сподели той.
„ Събират се доказателствени материали, които най-вероятно ще послужат за покачване на обвинявания против високопоставени длъжностни лица от „ Булгаргаз “, добави министърът, като не назова съответни имена: „ Ще има едно лице сигурно. С името на Николай Павлов се приближавате до истината “.

„ Не можем да останем безучастни и във връзка с различен бранш, близо до въпроса с газа, а точно електропроизводството. Започнали сме дейна инспекция по повод и на един извънредно значим за енергетиката в нашата страна обект, който е построен преди 30-40 години с главно предопределение да поема пиковите часове в денонощието, тъй че да се балансира енергийната система. Построен е от японска компания. В течение на няколко години обратно постепенно, само че несъмнено е бил унищожаван, най-вероятно с оглед икономическите ползи на дадени субекти у нас. Имаме информация кой е този индивид. Вместо да се предприеме повсеместен ремонт на оборудването, който се е налагал, са употребени „ гаражни компании “, които да поправят нещо, което не е по силите им. По тази причина сме претърпели големи материални вреди “, разкри още министър Бойко Рашков и добави, че става въпрос за ПАВЕЦ „ Чаира “.

Стана ясно още, че в околните дни следва да бъде прегледан и въпросът за детската болница: „ Имаме данни, че са отделени 10 млн. лева за построяването й. Към сегашния миг нямаме никаква информация къде са отишли тези пари, дали са разходвани, с каква цел и от кого. Надяваме се тази инспекция в най-скоро време да завърши “.

„ Вътрешното министерство продължава и следствието по делата за АМ „ Хемус “. В най-скоро време ще ви осведомяваме за новите условия. Темата не е забравена. Тя е на дейното внимание на управлението на Министерство на вътрешните работи и на проверяващите служби. Мислехме, че това е неповторим случай, в който са отклонени десетки милиони. За страдание се оказа, че това не е по този начин “, разяснява още Бойко Рашков.

https://frognews.bg/
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР