В момента, в курорта и в Свети Влас има повече

...
В момента, в курорта и в Свети Влас има повече
Коментари Харесай

Хотелиер мечтае Слънчев бряг да стане Община, да има кмет и ОбС

В момента, в курорта и в Свети Влас има повече хора, в сравнение с в Несебър, стимулира се Веселин Налбантов

Екзотичната концепция Слънчев бряг да стане община, презентира Веселин Налбантов, хотелиер и зам.-председател на БХРА. Той счита, че в случай че най-големият български курорт има личен кмет и общински съвет, положението му щяло да бъде по-добро. Към бъдещата община Налбантов причислява и Свети Влас.

" Така ще имаме кмет и кметство, които да се грижат за улици, инфраструктура, паркове и градини. В момента е безпорядък ", уверен е Налбантов. 

" Този артикул, който вършим, отива в Несебър, а ние сме държавна благосъстоятелност, държавно частно дружество. Парадоксът е, че парите отиват в Община Несебър, а тя няма право да се разпореди назад -  т.е. да стопанисва курорта. Да бъде подредено и оправено всичко преди сезона ", изясни Налбантов.

По думите му, по този начин се губели стотици левове. Ако Слънчев бряг си имаше кметство, преди да дойдат туристите, улиците и алеите щели да са в редовност, уверен е Налбантов.

Тази година хотелиерите са още веднъж обезпокоени. Този път казусът е ремонтът на летището на Бургас. Те мощно се надяват ремонтът да завърши в период - в края на март.  Докато тече реновирането обаче се губят резервации и туристи, считат хотелиерите. Иначе първите туристи в Слънчев бряг се чака да дойдат през май.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР