В момента, в който времето позволява, ще стартира ремонтът на

...
В момента, в който времето позволява, ще стартира ремонтът на
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Съвсем скоро ще стартира ремонтът на републиканския път през селата Горно Пещене – Тишевица - Вировско - Върбица- Габаре

В момента, в който времето разрешава, ще започва ремонтът на пътя Враца – Горно Пещене – Тишевица - Вировско – Върбица – Габаре. Той е включен в програмата за поправки на АПИ за 2021 година Това стана ясно при обиколката на лидера на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили за Враца Петя Аврамова и претендентите за народни представители Красен Кръстев, Малина Николова и Мирослав Комитски в села от община Враца. Заедно с общински съветници от групата на ГЕРБ в ОбС-Враца те се срещнаха с поданици на селата Веслец, Тишевица, Горно Пещене, Вировско и Върбица.

„ Радостно е, че положителното партньорство сред локалната власт и държавното управление дава резултат и в дребните обитаеми места в общината има от ден на ден усъвършенствания “, сподели Петя Аврамова. Тя напомни, че предходната седмица с разпореждане на Министерски съвет са отпуснати 1 млн. лева, които предпочитано ще бъдат ориентирани за ремонт на улици в селата на общината. Предвидени са поправки и в петте обитаеми места. Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС припомниха постигнатото до този миг от държавното управление и на национално равнище, и в региона. ГЕРБ извърши уговорката, който пое преди 4 години, и минималната работна заплата към този момент е 650 лева, до момента в който през 2017 беше 460 лева Минималната пенсия към този момент е 300 лева, а от август 2020 г, всички пенсионери получават добавка от 50 лева върху пенсията като антикризисна мярка. „ Строителството на скоростния път Ботевград – Видин е реалност, с помощта на осъществявания ангажимент да бъде обезпечено финансиране за него. Това е методът региона ни да притегли още вложители и младежите да имат работа “, разяснява лидерът на листата. 53 млн. лева са спомагателните средства, отпуснати на общините от региона със Постановление на Министерски съвет през последните 4 години, а ремонтите на държавни пътища са на стойност 100 млн.лв. Тя напомни, че министър председателят Борисов контракти спомагателни европейски средства в размер на 200 млн. евро. за Северозападна България, с цел да може да има по-голяма конкурентноспособност, за инфраструктура, вложения и откриване на работни места.

„ Продължаваме политиката за повишение на приходите. Поемаме ангажимент в края на идващия 4-годишен мандат минималната заплата да бъде 500 евро или 1 000 лева, а междинната най-малко 1000 евро или 2000 лева Ще има годишна актуализация на пенсиите на над 2 млн. пенсионери “, съобщи Петя Аврамова. В програмата на ГЕРБ-СДС е очакван и ремонт на 1 000 км годишно пътища от 1,2 и 3 клас от републиканска пътна мрежа. Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС акцентираха на нуждата от продължение на политиката, водена от държавното управление и синхрона сред локалната и изпълнителната власт, с цел да могат подобренията в селата от общината и региона да продължат.

Срещите се организираха при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, поради усложнената конюнктура в област Враца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР