В момента в България има застъпване на предишната и новата

...
В момента в България има застъпване на предишната и новата
Коментари Харесай

Нов вариант на Омикрон заради летните почивки

В момента в България има застъпване на предходната и новата вълна на ковид, в този момент още върлува остарелият вариант. Новата вълна е с вид " 275 Омикрон " заради почивките в курортите. Това сподели пред bTV в предаването " 120 минути " проф. Радка Аргирова, консултант на премиера по пандемията.

По думите й вирусът ще мутира от ден на ден и ще ни заразява по-лесно. Аргирова посочи, че новият вид в този смисъл ще е по-заразен, само че по-малко патологичен.

Съветникът на премиера разяснява и ограниченията. В момента би трябвало да се носят маски в лечебни заведения и обществени домове. Не се изключват по-тежки ограничения, само че ще е съгласно смяна на индикаторите, уточни тя. Не се чака и връщане на зелен документ, но може той да се наложи да се изисква на влизащи извън.

Под 3.5% е заетостта на интензивните кревати у нас, под 5% е на елементарните, здравната ни система е в съвършено положение.

Радка Аргирова предлага трета доза ваксина за коронарисус, а четвърта единствено за хора над 65 година

Припомняме, противоепидемични мерки ще бъдат въведени от 18 юли в райони, които са във фаза 1 от Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19. Към момента това са към една трета от страната - София, Варна, Бургас, Добрич, Враца и Перник. Кунчев тогава обаче уточни, че растеж има и в други райони и е " явно за всички, че стартира вълна ".

Мерките включват носене на маски в здравни, лечебни и обществени заведения, по опция - работа от разстояние и оптимален опит за съблюдаване на разстояние от 1,5 метра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР