В момента тече блиц контрол, в който участват премиерът и

...
В момента тече блиц контрол, в който участват премиерът и
Коментари Харесай

Депутатите решават за влизането в парламента със зелен сертификат

В момента тече блиц надзор, в който вземат участие министър председателят и вицепремиерите от ръководещата коалиция
В началото на пленарното съвещание през днешния ден ръководителят на Народното събрание Никола Минчев предложи да бъде включено в дневния ред като точка втора - разглеждането и гласуването на достъпа до постройките на Народното събрание при изключителна епидемиологична конюнктура. Предложението беше признато. Народните представители взеха решение още да заседават до привършване на дневния си ред.

Депутатите да вървят на работа със зелен документ или с негативен тест за COVID-19, одобри през вчерашния ден правната комисия. Подкрепа за решението пристигна и от здравната комисия и в този момент следва дефинитивно гласоподаване в пленарната зала.

Според решението националните избраници ще влизат в Народното събрание след показване на зелен документ, PCR или анитигенен тест, направени надлежно не по-рано от 72 или 48 ч. Разходите за тестването на администрацията, депутатите, сътрудниците и даже публицистите, ще се поемат от бюджета на Народното събрание.

Засега е записано, че този режим ще работи от 24 януари

В момента тече блиц надзор, в който вземат участие министър председателят и вицепремиерите от ръководещата коалиция.

На въпроси на депутати ще дават отговор министър председателят Кирил Петков, вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и министрите Надежда Йорданова, Асена Сербезова, Иван Иванов, Николай Събев и Александър Николов.

В програмата е очакван и постоянният парламентарен надзор.

В петък ще заседават и четири комисии – бюджетната, Комисията по правата на индивида, Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество и Комисията по образованието и науката.

Бюджетната комисия ще разиска Законопроект за удължение до 31 март 2022 година на действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2021 година, Закона за бюджета на ДОО за 2021 година и Закона за бюджета на НЗОК за 2021 година

Членове на Комисията по образованието и науката ще насочат настоящи въпроси към министър Николай Денков, а точка втора от комисията е първо гласоподаване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и учебното обучение.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР