В момента сме в началото на шестата Ковид вълна. Забелязва

...
В момента сме в началото на шестата Ковид вълна. Забелязва
Коментари Харесай

В началото на шестата Ковид вълна сме, в момента циркулират над 200 вируса

В момента сме при започване на шестата Ковид вълна. Забелязва се нарастване на амбулаторно болните и приетите в болница заболели, само че това е обикновено, тъй като есента настъпи, сподели по NOVA NEWS инфекционистът проф. Георги Попов, който разяснява новите разновидности на ковид и грипа.

" В момента има над 200 вируса, които циркулират. Грипни вируси, коронавируси, субварианти на Омикрон. Тези нови разновидности нямат нищо общо с варината от Ухан. При тях е особено, че са много заразни, само че и протичат доста бързо. Хората с наднормено тегло и буйните пушачи може да изкарат малко по-тежко новите разновидности. При децата също минава леко, само че там неприятното е, че те заразяват останалите деца в детската градина и учебните заведения. Моята рекомендация е всички, които имат хронични болести, да се пазят, да заобикалят събирания на хора и да носят маски. Като цяло карантина не е нужна за тези разновидности на ковид. Българските лекари се оправиха изменчиво с Ковид вълната. В началото беше мъчно, само че последователно нещата се възстановиха ", добави той.

" Грипният вирус циркулира целогодишно. Вече имаме регистрирани заболели с грип. Не се чака нещо кой знае какъв брой друго от предходните грипни вируси. Очаквам средно-тежко превозване на тазгодишния грип. При него общата изнемощялост е по-изразена в сравнение с при Ковид. Има разлика при признаците на грипа и Ковид. Грипът настава по-рязко, с ясно изразена изнемощялост, само че и отминава по-бързо. Трябва да има едно чувство дали сме се заразили с грип или Ковид. Категорично поддържам имунизирането против грип и е-рецептите за антибиотик, тъй като по този начин е на всички места по света. По този метод ще понижим антибиотичната взаимозависимост ", разгласи проф. Попов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР