В момента Сирияе окупирана от четири държави - има руска

...
В момента Сирияе окупирана от четири държави - има руска
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: В Сирия не са получили никаква помощ след труса, хората са оставени на произвола на съдбата

В момента Сирия е окупирана от четири страни - има съветска окупация дружно с войските на Башар Асад, има иранска и турска, както и американска окупация. Това сподели в ефира на bTV журналистът Мохамед Халаф.

 

В момента режимът има надзор върху 80% от територията, 20% са извън – тази част, в която стана земетресението. В тази част може да оказва помощ Организация на обединените нации. В следените от бунтовниците градове 85% от инфраструктурата е разрушена от съветската авиация, съобщи Халаф  по мотив опустошителните земетресения в Турция и Сирия.

 

Проблемът е, че преди години Русия наложи в Организация на обединените нации да има единствено един граничен пункт, откъдето би трябвало да мине филантропична помощ. Също по този начин Русия и режимът би трябвало да се съгласят тази помощ да минава. Те дават обещание да раздават помощта на хората в следените от опозицията градове, обаче не го вършат.

 

Така остава единствено идващата от Турция помощ.  А сега Турция не може да оказва помощ на Сирия, тъй като самата тя има потребност от помощ, уточни журналистът.

 

Хората в Сирия са оставени на произвола на ориста. Те би трябвало да бъдат подкрепени по всички вероятни способи, акцентира Мохамед Халаф.

 

Асад споделя, че е подготвен да разпредели помощта, която ще получи, само че той го е казвал и преди, само че не го е изпълнявал. Западът не вярва на Асад, тъй като той не извършва обещанията си.

 

Единственият вид е да се намерят коридори, по които да се изпраща филантропична помощ, само че следователно би трябвало да се приказва с Русия, тъй като това би нарушило откритите правила. Трябва да се приказва, тъй като от това зависи животът на стотици хиляди души, сподели още Халаф.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР