В момента се в процес на финализиране на специализиран Буквар

...
В момента се в процес на финализиране на специализиран Буквар
Коментари Харесай

От есента ще са достъпни помагала за всички ученици, за които българският език не е майчин



„ В момента се в развой на завършване на профилиран Буквар за възпитаници и съпътстваща книга за учители, както и Наръчник за интегрирана езикова подкреп а, които ще се употребяват в случаите, когато българският език не е майчин “, сподели в „ Преди всички “ Огнян Исаев, програмен шеф в Тръст за обществена опция “ за това има ли най-сетне късмет да се заприказва за образователни пособия за деца, за които българския език не е майчи н език .
Проектът се споделя „ Разбираш ли езика на учебното заведение “.

Започна и акция по казуса на три неправителствени организации - фондация „ Тръст за обществена опция “, програмата „ Заедно в час “ и Сдружение „ Едюкарт “.

„ От есента тези нови учебници ще са налични гратис през .

Този проблем визира над 20 на 100 от децата на България , знаем това от изказавания на представители на Министерство на образованието, само че в България публични данни не се събират за двуезични деца. Тези деца нямат такива пособия и в предучилщтната подготовка. Тези деца са извънредно затрудени, когато постъпят в учебно заведение ", сподели още Исаев.

По думите му това е една от главните аргументи за изоставането им в учебно заведение. Огнян Исаев уточни, че разбработват и такава поддръжка и по математика. По думите му ще проведат диалози с МОН за подготовка на учителите за работят с тези материали, да могат те да ги употребяват в своето преподаване.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР