В момента се търсят кадри във веригите магазини, в IT

...
В момента се търсят кадри във веригите магазини, в IT
Коментари Харесай

HR специалист с важни съвети към хората, които си търсят работа

В момента се търсят фрагменти във веригите магазини, в IT браншове, до неотдавна и в селското стопанство, съобщи в "Денят стартира " по Българска национална телевизия Георги К. Първанов, HR специалист.

Най-засегнати са хотелиери, работещи в превоза. Специалистът посъветва хората, останали без работа, да не чакат да им свършат помощите, а интензивно да се стремят да се приспособяват към новата обстановка и да търсят нова реализация. "Вече познавам летци, които продават парцели ", показа той.

В идващите 10 години няма да спрат да се търсят медицински фрагменти, IT фрагменти и всички нови специалности, свързани с виртуалната действителност, с изкуствения разсъдък. В бъдеще специалистът допуска, че ще се наложи разбъркан тип на работа - от вкъщи и в офиса.

Много неприятен старт на декември - започнахме с 14 000 души, записали се като безработни, означи Георги Първанов.

Вече не можем да търсим непоклатимост при постъпване на работа, хората би трябвало да са подготвени на всеки няколко години да учат нови неща, да бъдат адаптивни. При изявление за работа би трябвало да сме бизнес облечени, авансово готови за компанията и позицията, за която аплайваме, на въпроса за възнаграждение да оставим отсрещната страна да предложи или да отговорим с от-до, а не съответна сума, посъветва специалистът.

Той изрази вяра, че от 21 декември ще бъдат отворени бизнесите, в моловете ограниченията са съществени и дори надвишават тези е отворените обекти.

509 са оповестените свободни работни места в петте бюра по труда към общините - Благоевград, Сандански, Петрич, Разлог и Гоце Делчев, като най-вече чиновници се търсят в Гоце Делчев и Благоевград. Към края на ноември в област Благоевград са регистрирани 16 327 души, което е 10,8% ниво на безработица.

Нито една от водещите и непознати компании няма условие към претендентите за работа да са преболедували COVID-19, в случай че има такива работодатели, обърнете се към Агенция по заетостта, посъветва HR експертът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР