В момента се провежда среща между ЦИК и президента по

...
В момента се провежда среща между ЦИК и президента по
Коментари Харесай

ГЕРБ с въпроси към президента и ЦИК относно честността на изборите

В момента се организира среща сред ЦИК и президента по повод тематиката дали изборите ще са 2 в 1 и по механизма за метода гласоподаване.

Това съобщи на брифинг в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка провеждащата се среща сред президента Румен Радев и ЦИК.

"Ние в ГЕРБ неведнъж сме поставяли въпроса, че демокрацията дава опция на жителите да гласоподават по метод, по който те изберат. Демокрацията е да даваш права, а не да ги отнемаш. Считаме, че последните промени в Изборния кодекс (ИК) лишиха от права редица български жители и това е повода на последните избори изборната интензивност да бъде 30%. Считаме, че има време Народното събрание да вземе незабавни решения, с които да подсигурява правата на хората. Правната комисия не е е разгледала нашите оферти за промени в ИК и това надали ще се случи, само че държим да знаем мнението на Румен Радев по нашите оферти и въпросите, които сме задавали ", сподели още тя.

"Интересува ни дали президентът и ЦИК ще обсъдят поставяните неведнъж от нас въпроси ", добави от своя страна депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.
"Въпросите, които задаваме, са: машините са ли към този момент благосъстоятелност на българската страна или още са благосъстоятелност на частна компания? Софтуерът на машините благосъстоятелност ли е на страната или към момента се управлява от частна компания? Ще прави ли тези избори страната или още веднъж те ще се вършат от частна компания, което е невиждан случай? В чужбина български жители ли ще обслужват машините и ще придвижват флашките? Ще знаем ли българско лице ли ще се грижи за редовността на машината? И най-важният въпрос - ще бъдат ли броени всички разписки в изборните секции? За нас е наложително да се броят 100% от разписките. Интересува ни дали тези въпроси, които в своята цялост подсигуряват честността на изборите, ще се обсъдят на днешната среща ", попита Чолаков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР