В момента се провежда комплекс от мерки за проверка на

...
В момента се провежда комплекс от мерки за проверка на
Коментари Харесай

Беларус вероятно се готви да приеме руски военни ешелони - Свят

В момента се организира комплекс от ограничения за инспекция на железопътната инфраструктура на Беларус, което може да значи подготовка за приемане на военни влакове от Руската федерация. Това оповестява Беларуски гаюн.

Според информацията се прави ревизия на местата за товарене на гарите, ремонт на платформите за товарене и разтоварване, подготовка на автомобилните подходи към местата за товарене и разтоварване на гарите, фиксиране на маневрените локомотиви на гарите, създаване на график за придвижване на военните формирования по беларуската железница (след показване на военния железопътен транспортен план).

" Всички тези дейности могат да значат подготовка за приемане на военни ешелони от Русия. Съобщава се, че за напредването на ешелоните ще се употребяват следните железопътни гранични пунктове: Красное (RZhD MSC) - Осиновка (BS NOD-1), Злинка (RZhD MSC) - Закопитие (BS NOD-4), Завережие (RZhD OCT) - Езерище (BS NOD-6) ", оповестява Беларуски гаюн.

Участието на Беларус във войната против Украйна: какво си коства да се знае

След седем месеца пълномащабна война на Русия против Украйна Беларус към момента се въздържа от директно присъединяване в нея. Въпреки това страната способства за съветската експанзия по всички вероятни способи, като разрешава придвижването на съветски войски и съоръжение през територията си. От територията на Беларус руснаците нанасят ракетни удари по украински градове.

Освен това от половин година в Беларус се организират военни учения, което значи, че войските са в бойна подготвеност от шест месеца.

Според украинския заместник-министър на защитата Анна Маляр Украйна не може да изключи закани от страна на Беларус.

Миналата седмица стана ясно, че в Минск са пристигнали съветски наемници от ЧВК " Вагнер ". Украинците бяха предизвестени за вероятни провокации на украинско-беларуската граница.

На фона на оповестената от съветския деспот Владимир Путин готовност се заприказва за допустима готовност и за замесване на Беларус във войната против Украйна. Засега президентът в Минск Александър Лукашенко твърди, че в Беларус няма да има готовност.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР