В момента се прави проучване за практиките как дейността на

...
В момента се прави проучване за практиките как дейността на
Коментари Харесай

Божанов: Дейността на Информационно обслужване е непрозрачна, готвим промени

В момента се прави изследване за практиките по какъв начин активността на „ Информационно обслужване “ да станат транспарантни. Това сподели министърът по електронното ръководство Божидар Божанов пред отрасловата комисия, съобщи БНР.

Системите им би трябвало да бъдат с отворен код, сподели министърът на електронното ръководство Божидар Божанов. Това може да стане с по този начин наречения азбучник на услугите.

Трябва да има изясненост по какъв начин се харчат парите за дейностите, изясни министърът на първото си чуване в отрасловата комисия.

Ще има промени в закона за активността на „ Информационно обслужване “:

„ В момента „ Информационно обслужване “ като законова уредба е непрозрачно, то би трябвало да стане по-прозрачно, с цел да се разсеят някои легенди, с цел да се решат някои проблеми, които стоят под повърхността. Говорихме го и на съдружните договаряния - че би трябвало да дефинираме и да предефинираме ролята на „ Информационно обслужване “.

Електронната идентификация през мобилен телефон става приоритет, сподели Божидар Божанов. Софтуерната част може да бъде по-бързо направена, убеден е той.

Божидар Божанов разсея подозренията, че има закъснение в основаването на центрове за споделено обслужване към пощите, които в този момент са към електронното министерство.

Става въпрос за специфики, които да се вземат поради при основаването на структурата, изясни Божанов и увери, че и вицепремиерът Борислав Сандов поддържа основаването на центровете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР