В момента се прави анализ каква е тежестта на износа

...
В момента се прави анализ каква е тежестта на износа
Коментари Харесай

Иван Иванов: Ако се наложи, ще има мораториум на износа на дървесина за огрев

В момента се прави разбор каква е тежестта на износа на дървесина към трети страни, тази, която не е вътрешнообщностна, и в случай че е огромен процентът и ще има отражение върху крайната цена за крайния консуматор, ще наложим мораториум на износа на дървесина за огрев.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ министърът на земеделието Иван Иванов.

По думите му обясненията за повишаването на дървесината са свързани с прекомерно търсене от една страна и въпреки това – детайлите на далавера сред медиаторите, които купуват дървесината от горските сдружения, и я дават на крайния клиент.

„ Очакваме техните отчети, в петък би трябвало да са на бюрото ми, където да предложат съответни ограничения. Целта ни е до края на февруари да имаме, в случай че не съответно решение, най-малко някакъв краен срок, в който в извънредно къси периоди в границите на този отоплителен сезон да реализираме тази цена “, добави Иванов.

Считам, че може да се възстановява цената през януари, сподели още той.

„ Има справедлив детайл в повишаването на цената на дървесината поради повишаването на горивата, тъй като това са спомагателни разноски, само че не би трябвало да са такова огромно перо “, означи министърът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР