В момента се подготвя бюджет 2023, който да се приеме

...
В момента се подготвя бюджет 2023, който да се приеме
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Имаме много добре подпомогнат частен бизнес с невиждани печалби

" В момента се приготвя бюджет 2023, който да се одобри от новото Народно заседание. То може и би трябвало да гласоподава нов бюджет, който да дава отговор на новите действителности, който да има нараснали индикатори в разнообразни сфери. Притеснителното тук е декларираното от министъра на финансите, че ще предложи нарастване на трудовите хонорари единствено на администрациите, които предходната година не са получили никакво нарастване, и то единствено с 10 % “, съобщи на конференция Ваня Григорова, стопански консултант на президента на КТ " Подкрепа “. По думите й се следи задълбочаването на проблемите във от ден на ден администрации и предприятия в страната, нараства напрежението измежду работещите.

Това нарастване няма по какъв начин да компенсира и да изпревари акумулираната инфлация, а това води до обедняване на работещите в държавната администрация,посочи Григорова. Според икономическия консултант казусът не е единствено в държавната администрация. Григорова уточни, че частният бранш е формирал огромни облаги. Това е на фона на отпуснатите помощи от страна на държавния бюджет. " Имаме един доста добре подкрепят частен бизнес с невиждани облаги, както и едни чиновници, които би трябвало да се молят за едно 10-процентно нарастване на заплатите “, добави Григорова.

Тя заяви, че сега има съществено обществено напрежение в концесионирането летище " София “, където хората са в протестна подготвеност.

" Ние настояваме да бъде включено в Закона за държавния бюджет 2023 като втора стъпка увеличение на минималната работна заплата; данъчни промени в полза на редовите жители “, сподели още Григорова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР