В момента се печели време и върви игра на надлъгване

...
В момента се печели време и върви игра на надлъгване
Коментари Харесай

В конституционна криза сме, смята проф. Пламен Киров

В момента се печели време и върви игра на надхитряне сред първите две политически сили и президента. Тази позиция изрази пред Българска национална телевизия проф. Пламен Киров.

Държавният глава не може да стартира връчването на проучвателните мандати, а обединенията не желаят да вършат държавно управление. Най-последователно се държи най-малката партия в Народното събрание, счита още проф. Киров.

Защо да се ротират единствено първите две партии за ръководител на Народно събрание, недоумява той. Шо думите му - и другите партии имат експерти.

Конституционна екзотика е служебното държавно управление да стане постоянно, счита юристът. Неговото мнение е, че при втория мандат акад. Денков ще е претендентът за министър председател.

Ако предварителните избори са дружно с локалните, тогава ще се развихри съвършената стихия, предвижда проф. Пламен Киров. От споразумение за локалните избори с ПП/ДБ ще пострада ГЕРБ.

При импийчмънт на президента в служба встъпва вицепрезидентът. Затова и конституционалистът поучава партиите да се занимават със съществени неща. Намираме се в конституционна рецесия, предизвести Киров и напомни, че доста държавни органи са с несменен състав.
 ГЕРБ и ПП/ДБ рапортуваха първа стъпка
ГЕРБ и ПП/ДБ рапортуваха първа стъпка

Основното единодушие сред ГЕРБ и ПП/ДБ е да се основат общи комисии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР