В момента приключва един 100-годишен експеримент, който започна от началото

...
В момента приключва един 100-годишен експеримент, който започна от началото
Коментари Харесай

Завършва 100-годишен експеримент между Германия, Русия и САЩ, твърди проф. Дюлгерова

В момента завършва един 100-годишен опит, който стартира от началото на Първата международна война, когато три страни от Европа – Кайзерова Германия и Руската империя и новата страна Съединени американски щати влизат в опита, наименуван - “кой ще бъде първи “ и върху каква основа ще се развива светът.  Това съобщи по БНР проф. Нина Дюлгерова, специалист по интернационалните връзки.

Тя е безапелационна, че от предходната година е почнал прехода към „ новия свят “. Той е обвързван с това, че главните ограничения, които бяха унифицирани като политика с друга степен на интензивност и налагане, бяха свързани с два съществени съставния елемент – обществена изолираност и изрично включване в цифровото пространство като обучение, като работа, като обслужване, връзка.

“Всеки, който се интересува от световна политика, няма по какъв начин да не забележи, че 2021-ва година се обрисува като един самобитен водораздел, който слага доста ясни и арки граници сред предишното и бъдещето “, разяснява проф. Дюлгерова

Тя изясни, че поради коронавирус се организира и различен опит - всеки ден по 24 часа да се приказва какъв брой са умрелите в целия свят, разболели се и оздравели.

През ХХI в. през последните 20 години на процедура световното задкулисие се опита да събере в едно етнос и вяра, откакто разгласи за световен съперник Арабския свят с ислямска идеология. ХХI в. изрично се обрисува в своите две десетилетия като така наречен “енергиен век “, който също докара до преструктуриране в геополитическото пространство, изясни специалистът.

От 2003 година стартира разпадането на Третия свят, който се концентрира в края на 2009 година в.т.нар. “арабска пролет “. От 2016 г можем да кажем, че стартира и разпадането на третия сегмент от Студената война - Западният блок. Колкото и да се разяснява, че Байдън подлага на критика политиката на своя предходник. Ако разгледаме нещата във външнополитически проект, нищо не се е трансформирало в подтекста на главните параметри. Имаме и един нов детайл, който не може да бъде отстранен, това е Китай, сподели още проф. Нина Дюлгерова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР