В момента нямат опонент в лицето на , въпреки че

...
В момента нямат опонент в лицето на , въпреки че
Коментари Харесай

Борисов няма опонент в лицето на Възраждане, обяви Деян Николов

В момента нямат конкурент в лицето на " ", макар че през годините партията на Костадин Костадинов е била обект на репресии. Това сподели в студиото на  " Денят ON AIR " депутатът от " " Деян Николов.

" Били сме в конфликт с съвсем всички бухалки на Борисов - от прокуратурата, до службите ", уточни гостът и обясни, че сега не желае партията на Костадин Костадинов да им бъде зложелател, а Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г има за главен приоритет да сформира държавно управление. 

" Той сега няма конкурент в лицето на " ", акцентира депутатът. 

Николов не знае дали ще има среща сред управлението на и " " и дали въобще има отправена покана за такава.

Той напомни позицията на " " за това, че вероятно няма да има кабинет, въпреки че все още се следят някои промени - като да вземем за пример общите позиции на първите две обединения във връзка с законодателната стратегия на Народното събрание. 

" По отношение на бюджета - сигурно за нас е приоритет. Държавата дълго време работи на автопилот от бюджетна позиция. Трябва да поставим старания, с цел да приемем бюджета ", отбеляза Николов и предвижда, че план-сметката на страната може да бъде призната в границите на месец и половина. 

По думите му с останалите партии в Народното събрание " " има допирни точки по някои тематики от бюджета, като да вземем за пример приходите и поддръжката за бизнеса. 

" По това, което слушам, мисля, че всички сме на едно мнение. Оттук нататък въпросът е за недостига - би трябвало ли да жертваме идната една година, която ще бъде тежка поради световните спешни процеси, би трябвало ли да я жертваме поради влизане в Еврозоната ", попита той.

от " " считат, че от недостига могат да бъдат спестени 1-1,5% и това минава през оптимизацията на финансови разноски. " В разходната част могат да бъдат направени оптимизации от 2-3 милиарда лева ", посочи Николов. 

Гостът счита, че предложеният от служебното правителство ръст на икономиката не е реален. Той напомни, че прогнозата на Еврокомисията и МВФ е за 1,4 % растеж, до момента в който в бюджета са заложени 1,8%. 

" Има голямо значение на каква база смяташ. Идеята обаче не е да излъжем себе си, или Европейска комисия, само че би трябвало да създадем бюджет, който е действителен и би трябвало да бъде изпълнен ", изясни Николов.

Според него не бизнесът би трябвало да заплаща цената за това, " което страната прави през последните 1-2 години ". " Колкото повече страната се меси в бизнеса и  установените практики на свободно правене на бизнес, нормално това основава усложнения в кратковременен и дълготраен проект ", добави депутатът от " ". 

Николов въпреки всичко е на мнение, че може да има интервенция на страната в избрани браншове, които са отчели големи облаги по време на пандемията - фармацевтичната промишленост и оръжейният бранш. Ако те бъдат обложени с 30%, се чака да бъде покрита дупка от 1-2% в недостига. 

Според депутата от " " по-важният въпрос не е какъв дълг ще изтегли страната, а при какви условия ще стане това и дали ще можем да си плащаме лихвите по този заем. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР