В момента няма дебат за нова Конституция, а има един-единствен

...
В момента няма дебат за нова Конституция, а има един-единствен
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Дебатът не е за нова Конституция, а дали Борисов ще довърши мандата си

В момента няма спор за нова Конституция, а има един-единствен спор - за това дали държавното управление и Бойко Борисов ще схванат, че легитимността им е прекомерно ниска и ще подадат оставка, или ще намерят първи, втори, трети, пети вид, с цел да си довършат мандата.
Това съобщи пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет и някогашен министър на образованието, във връзка оферти от ГЕРБ план за нова Конституция.

Той разясни, че въпросът е чисто политически и в него няма нищо правно. По думи на Вълчев подобен спор въобще не е бил и не би трябвало да бъде откриван, тъй като измества главния въпрос.

Всеки, който въпреки и за малко е отворил този план за Конституция, си дава сметка, че това е нещо нескопосано, безапелационен бе юристът.

Според него писането на Конституция не е заветен акт. " Конституциите идват, с цел да запечатат, да придадат институционална и правна форма на един политически развой, който към този момент е употребяван. Това не е чертеж, по който ще се развива обществото, а е фотография на към този момент промененото общество ", разясни Вълчев.

" В това, че ГЕРБ внесоха нов план за Конституция има и нещо хубаво, то е, че ние разбрахме, че господин Борисов знае, че в България има Конституция, тъй като той нито върви на Парламентарен надзор, нито взе участие във вотовете на съмнение. Нито има каквато и да е отчетност, която е присъща за този вид конституционни модели, какъвто от дълго време е нашият ", означи Вълчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР