В момента нито една от двете страни не печели. Това

...
В момента нито една от двете страни не печели. Това
Коментари Харесай

Доц. Христов за раздора между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Никой не печели!

В момента нито една от двете страни не печели. Това съобщи пред БНР пиар специалистът доцент Александър Христов по отношение на новата политическа сага между ГЕРБ и ПП-ДБ.

Той означи, че случващото се покачва публичното напрежение, което така и така не е ниско. Според него това може да бъде с непредвидими последствия за обществото.

" В момента гласът на разсъдъка, някой с глас на разсъдъка, би трябвало да каже " Стига " и да стартира диалогът изначало. Мисля, че единственият глас на разсъдъка в една такава обстановка, който може да изведе връзката от това непрекъснато прекачване на обвинявания, е Христо Иванов. Той демонстрира, че може да води извеждането на диалога отвън това тресавище на обвинявания ", разяснява специалистът.

За да има ясна пиар тактика, тя би трябвало да е нещо, което е добре комуникирано, а в този момент не виждаме такова нещо, разяснява той и добави: " Заради неприятната връзка, можем да съдим, че нещата или се вземат решение в последния миг, или нарично не се комуникира по отговарящ метод ". 

В актуалната обстановка няма бели и положителни, безапелационен е доцент Христов в предаването " Преди всички ". 

Според него и трите страни, включително ДПС, трябваше да имат опцията и напъните да се опитат да водят разговора по контруктивен метод, а не го направиха. Резултатът е забележим и необратим, акцентира той. По думите му имиджовият резултат е необратим за всички участници в тази сага, с изключение на за Движение за права и свободи. 

Експертът допуска, че това ще подейства по-ерозиращо на ПП-ДБ, в сравнение с ГЕРБ. 

" Това в някаква степен обслужва ползите на гласоподавателите, тъй като и гласоподавателите на ГЕРБ, и поддръжниците на ПП-ДБ въобще не са удовлетворени от тази сглобка. В момента, в който едните се пробват обществено да надцакат другите, това удовлетворява аудиториите ". 

По думите му положителният метод е договарянията да се водят в тишина и дружно страните да излязат с общо решение. За него е било извънредно странно през последните седмици и месеци обществената връзка да изпреварва решенията. От пиар позиция това е безусловно неприемливо, безапелационен бе той. 

" Дума против дума - по тази причина нито една от страните не взучеше безапелационно. Няма бели и положителни, непрестанно се сипят взаимни обвинявания, в това време напрежението сред тях е доста огромно. Напрежението се вижда най-много от това, че обществената връзка предшества вземането на решения, а това постоянно е взривоопасно ", разяснява още доцент Александър Христов.

Според него едва ли нови избори през юни биха произвели радикално друга настройка. Той допуска, че преговорите през юни ще бъдат сред същите политически сили, само че те ще се борят за по-добри позиции. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР