В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение

...
В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение
Коментари Харесай

Утре провеждат консултации за състава на секционните избирателни комисии във Варна

В осъществяване на член 91 от Изборния кодекс и Решение № 3130-ЕП/НС от 23 април 2024 година на Централната изборна комисия (ЦИК), кметът на Варна Благомир Коцев кани парламентарно показаните политически партии и обединения - коалиция „ ГЕРБ-СДС “, коалиция „ Продължаваме промяната - Демократична България “, партия „ Движение за права и свободи “, партия „ Възраждане “, коалиция „ Българска социалистическа партия - За България “ и коалиция „ ИТН “ за присъединяване в съвещания за съставяне съставите на секционните изборни комисии (СИК). Консултациите ще се проведат на 30 април 2024 година от 14:00 часа в зала „ Варна “ на Община Варна. Те са по отношение на идните избори за народни представители и членове на Европейския парламент на 9 юни 2024 г. 

При присъединяване в консултациите партиите и обединенията следва да показват:

1. Писмено предложение за състав на СИК, което съдържа: 
- наименованието на партията или обединението, която прави предложението  
- трите имена и обединен цивилен номер на препоръчаните лица 
- длъжността в комисията, за която се предлагат 
- обучение, специалност 
- телефон за връзка с препоръчаното за член на СИК лице

2. Заверено копие от уверение за настоящо правно положение на партията, издадено не по-рано от 9 април 2024 година, или копие от решението за формиране на обединението за присъединяване в изборите за 49-то Народно заседание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или обединението.

3. Пълномощно, подписано от представляващите партията или обединението, или заверено копие от такова, когато в консултациите вземат участие упълномощени лица.

4. Списък на аварийните членове, които да заместят препоръчаните от партиите и обединенията лица за сформира на СИК, когато пълномощията на член на СИК се прекратят предварително или когато член на СИК не се яви в изборния ден. Списъкът би трябвало да съдържа данните, посочени в точка 1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР