В момента на мястото се извършва оглед. Причините за смъртта

...
В момента на мястото се извършва оглед. Причините за смъртта
Коментари Харесай

Първа жертва на лошото време - 57-годишен мъж почина на улицата, но не заради снега, а от студ

В момента на мястото се прави оглед. Причините за гибелта ще бъдат изяснени в хода на започнатото досъдебно произвеждане, само че се допуска, че той е починал вследствие на измръзване. 

Неофициално мъжът е бил безприютен и е нощувал по улиците на града. 

Обстановката в цялата страна остава усложнена, само че най-тежка е обстановката в Североизточна България. В над хиляда обитаеми места към момента няма подаване на ток, на място работят екипите на всички ангажирани с преодоляването на рецесията служби и институции, оповестиха по-рано на брифинг от изпълнителната власт. 

Премиерът Николай Денков свика изключително заседание на Министерски съвет по отношение на усложнената конюнктура. Над 100 индивида през тази нощ са били освободени от снежни клопки, сподели той пред публицисти. Какво още заяви Денков след съвещанието .

Каква е обстановката в Старозагорско до обедните часове? 

Проходът на Републиката и проходът " Шипка " остават затворени за момента, само че няма аварирали коли и бедстващи хора, заяви пред публицисти по-рано регионалният шеф Ива Радева. Има блокирани хора в хотела и хижата на връх " Бузлуджа " , само че те са на безвредно място на този стадий.

Проходът " Шипка " е измит от южната страна , където работят пет снегорина. От северната има паднали клони и дървета , които към момента се разчистват. Снегорините не престават да разчистват и евентуално проходът ще бъде отворен по-късно денем, разяснява тя. Там колите са евакуирани още през вчерашния ден.

На прохода " Хаинбоаз " ситуацията е доста тежка от предходната нощ , там също се работи.

Около 20 обитаеми места в общините Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Гурково са без електричество поради паднали дървета и тежък сняг. Работи се по отстраняването на проблемите.

Засега няма потребност от спомагателна техника, уточни регионалният шеф, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ по автомагистралите в региона придвижването към този момент не е лимитирано .

Движението бе затруднено на доста места в Старозагорско поради зимните условия. Дете, жена и мъж бяха избавени от екипи на пожарната в закъсал лек автомобил сред казанлъшките села Дунавци и Шипка . Сигнал за бедстващите е получен към 5:00 часа тази заран, а екипите са достигнали до транспортното средство към 9:30 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР