В момента музикалните среди се тресат от скандал. Под прицел

...
В момента музикалните среди се тресат от скандал. Под прицел
Коментари Харесай

Обвиниха в плагиатство песен с Камелия

В момента музикалните среди се тресат от скандал. Под прицел е новата ария „ План Б “ на Торино и Пашата, в който присъединяване има и фолкдивата Камелия.

Оказа се, че ария с безусловно същата музика и сходен по смисъл текст към този момент съществува, а нейни създатели и реализатори са албански актьори. Става дума за ария със заглавие „ Дале “ на албанските реализатори Бутринт Имери, Кида и Ледри Вула. Клипът е излязъл на 3 юли предходната годинау като за 10 месеца е съумял да събере над 102 милиона гледания и да се трансформира в неоспорим шлагер в цяла Албания.

Пред "Телеграф " Камелия разяснява, че към момента не е осведомена с проблема: „ Не знам такова нещо песента да е крадена. Тя си има създатели, които са се подписали с имената си и би трябвало тях да попитате, аз съм посетител реализатор в плана. Все отново допустимо е това да са купени семпли, само че песента сигурно не е едно към едно с друга. След като е излязла на пазара, би трябвало всичко да е уредено. Да не забравяме, че живеем във времена, където всеки може да си купи всичко, музика, хрумвания и това не е кражба “, прецизира певицата.

От медията е потърсено мнение по въпроса и от страна на албанските създатели. На въпрос дали е чувал песента на българските реализатори мениджърът на албанската звезда Денис Авдиу останал сюрпризиран. „ Тази ария е тотално копие “, декларирал той. От описа му излиза наяве, че правата за музиката не са отдавани на други реализатори, главният създател е албанската звезда Бутринт Имери, а извънреден продуцент е 96 MGMT. Той добавил още, че авторските права са уредени и че ще си търсят правата, като първото нещо, което следва, е да смъкват българското копие в границите на 72 часа.

Екип на „ Телеграф “ се свързал с Тодор Димитров - Торино с въпрос по какъв начин би коментирал обвиняванията, които бяха публикувани в мрежата, че песента е плагиатствана. Той обаче отказал да разяснява.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР