В момента милиарди долари се преместват от традиционната банкова система,

...
В момента милиарди долари се преместват от традиционната банкова система,
Коментари Харесай

$48 милиарда депозити напускат банките в САЩ за една седмица – къде отиват парите?

В момента милиарди долари се реалокират от обичайна банкова система, защото фондовете на паричния пазар се радват на забележителен приток на средства.

Според последните данни , предоставени от системата за стопански данни на Федералния запас (FRED), сред 10 и 16 август от американски банкови сметки са изтеглени депозити на обща стойност $48.81 милиарда.

През миналата година общата сума на депозитите, държани от американските банки, понижава от $18.03 трилиона на $17.29 трилиона, което бележи спад от $740 милиарда.

Тази смяна в депозитите съответствува със удивително повишаване на притока на средства във фондовете на паричния пазар, провокирано от вложители, търсещи постоянна възвръщаемост на капитала си.

Данните на Refinitiv Lipper сочат, че макар продължаващите разпродажби на американски фондове за акции, вложителите са насочили $32.29 милиарда към фондове на паричния пазар в границите на една седмица, както оповестиха Reuters.

По-конкретно секторите опазване на здравето, финанси, метали и минно дело и комунални услуги са претърпели загуби от надлежно $747 милиона, $579 милиона, $556 милиона и $497 милиона.

Движението към паричните пазари подхожда на от ден на ден прогнози на анализатори, които допускат нескончаем интервал на последователно повишение на лихвените проценти, за разлика от неочаквана смяна от страна на централните банки.

Икономистите от Goldman Sachs чакат, че Федералният запас на Съединени американски щати може да стартира намаление на главния си лихвен % през второто тримесечие на идната година. Тези икономисти също по този начин предвиждат, че Фед ще се въздържи от повишение на лихвените проценти през идващия месец и през ноември.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР