В момента максималният брой разрешени дни за отсъствие по семейни

...
В момента максималният брой разрешени дни за отсъствие по семейни
Коментари Харесай

И децата в предучилищна група ще могат да отсъстват до 15 дни с бележка от родител

В момента оптималният брой позволени дни за неявяване по фамилни аргументи от детска градина е 10 . С увеличението им на 15, ще се синхронизират условията към децата, записани за наложително предучилищно обучение с тези към учениците.

С признатото предишния месец изменение на Наредбата за приобщаващото обучение се даде опция учениците да отсъстват до 15 дни в границите на една образователна година с стимулирано, документално заявление от родител до класния началник. Така родителите могат независимо да вземат решение във връзка с отсъствията на своите деца от учебно заведение в случаи на фамилни събития, персонални и фамилни задължения, наложителни пътувания, краткотрайно неразположение и други.

Сега същата опция се предлага и за детските градини . Извън тези 15 дни по фамилни аргументи децата, посещаващи наложително детска градина, е възможно да отсъстват и за времето на учебните ваканции , избрани за съответната година. Те могат да отсъстват и по здравословни или други уважителни аргументи, удостоверени с документ от способен орган.

През януари т.г. министърът на образованието и науката Галин Цоков заяви пред Българска национална телевизия, че учениците ще могат да отсъстват до 15 дни от учебно заведение по фамилни аргументи, с записка от родителя. По това време тези дни бяха до три с молба към класния началник и още седем, само че единствено със глоба на шефа на съответното учебно заведение. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР