В момента изпълняваме едни от най-мащабните проекти, които са много

...
В момента изпълняваме едни от най-мащабните проекти, които са много
Коментари Харесай

Горенето на кабели става престъпление

В момента изпълняваме едни от най-мащабните планове, които са доста сложни, извънредно тежки за осъществяване планове, които основават усложнения на хората. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя беше безапелационна, че изборът на изпълнителните на огромните поправки в София е бил транспарантен и е имало публично разискване.

Подменяме канализация, която не е подменяна от 100 години. Прашно е, шумно е, давам си сметка за това. Но също по този начин няма по какъв начин да подобрим средата в града без тези тежки старания, съобщи Фандъкова.

Тази обстановка се употребява от наши политически съперници – появиха се спекулации, неистини. Трябва всеки ден да обясняваме. Последната такава беше, че ще запълваме падината в градинката Кристал, сподели столичният кмет.

Моята работа е да провеждам по този начин процесът, че да се работи непрестанно и да се управлява. Задачата ми е да не стопираме развиването на града. Това, което подсигурявам на жителите, е да не се заплати нито един лев за неприятно свършена работа, акцентира Фандъкова.

Тя уточни, че ще бъде разгласен интернационален архитектурен конкурс за ремонта на площад "Света Неделя ". Желанието ни е да има оптимален разговор, изключително с професионалните гилдии, добави кметът на София.

Фандъкова съобщи, че се работи усеилено и за обновяването на столичния градски превоз. Първите 20 електробуса към този момент са в София. Те ще бъдат пуснати в придвижване до 1 декември, дружно с 60 газови рейсове, заяви столичният градоначалник.

Фандъкова акцентира, че няма да има никаква приемливост към горенето на кабели, гуми, което е измежду аргументите за замърсяване на въздуха в София. Правим специфичен екип, който работи на терен в кварталите, където това се случва най-често. Ще предложа това нарушаване да се инкриминира, да бъде оповестено за закононарушение. Ако се наложат санкции, те нормално не се заплащат, не вършим нищо, заяви кметът на София.

Тя добави, че почнал първият огромен план, с който да се подкрепят домакинставата, които желаят да подменят печките на твърдо гориво с по-екосъобразни уреди за отопление.

Йорданка Фандъкова сподели още, че Столична община ще направи всичко допустимо да стане притежател на къщата на Яворов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР