В момента има проблем, разпад на коалицията и е логично

...
В момента има проблем, разпад на коалицията и е логично
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Такова купуване на депутати не е имало от времето на НДСВ

В момента има проблем, разпад на обединението и е разумно това държавно управление да си замине. Сега започнаха доста грозни номера обаче. Само по времето на Национална движение „Симеон Втори" е имало такова изнудване и пазаруване на депутати.

Това сподели зам.-шефът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов пред " Дарик ". В петък се разбра, че министър председателят Кирил Петков е водил диалози с обособени депутати от хората на Слави Трифонов, с цел да останат в ръководещото болшинство, макар че партията го напусна в сряда.

Компромисите би трябвало да се вършат от двете страни, в случай че се стигне до такава степен. Не знам дали може да се води разговор. Може всичко да се случи “, сподели Йорданов. Той призна, че се е нагледал на всичко и не желае да се прави на гадателка.

„ Как ви звучи министър председателят да приказва персонално с депутати и да споделя „ подкрепете ме мен и зарежете тая парламентарна група “. Как ви се коства. Вика ги и приказва с тях персонално. Не мисля, че е морално, само че в последна сметка той си взема решение “, добави той.

" Не подаваме ръка към ГЕРБ и Движение за права и свободи. С Политическа партия сме спорили единствено на тематика външна политика. Българска народна банка не беше нещо, което ще обърне каруцата, до момента в който за Македония казахме, че може и се случи ", продължи Йорданов.

„ От Политическа партия не скачат на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а на нас скачат. В министерствата на Политическа партия има гербаджии, някои дори са издигнати на по-високи постове “, сподели още Йорданов.

" Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите, службите са в кой? В Политическа партия. Кой би трябвало да преследва далаверите? Какво вършиха 8 месеца “, запита депутатът.

" Какво направиха – разходиха Бойко Борисов до нара да спи в ареста и се оказа нелегално. Не споделиха с съдружните си колегата даже. А по този начин оправдаха Борисов в личната му партия и го направиха на жертва. Тоя панаир дето го проведоха на границата? Кой министър назначи жена си в прилежащото министерство? Ние ли? Те ли се борят с корупцията си? Това не е ли министър “, запита Йорданов. Той отхвърли партията му да пречи на актуализацията на бюджета, само че акцентира, че няма да поддържа увеличение на дълга.

„ Репликата за Рашков приказваха – Рашков е възрастен, не може да се оправя с Министерство на вътрешните работи, дайте да го крием в КПКОНПИ, а на Министерство на вътрешните работи ще назначим различен. С нас за него не е говорено, а в този момент приказват тъпотии. Това, което направиха с Каримански бе обидно поради метода, по който действаха “, сподели Йорданов.

Запитан каква е виновността на Има Такъв Народ за разпада на ръководството, сподели: Може би още първоначално, когато правихме това съдружно съглашение, трябваше да сложим по-ясни граници какво може и какво не може. Докато бяхме в медения месец на този съюз диалозите бяха доста по-конструктивни. Проблемът е, че когато решавахме нещо, от Политическа партия след това се отмятаха. Постепенно спряхме да им имаме доверие. Това във всяка една работа скапва нещата “.

„ Петков ми говореше: „ Моята дума на две не става, в случай че не го направя, ела и ме наплюй. “ След няколко дни му крещя „ за какво не го правиш “ и той „ ми… “. И какво, да вървя да го наплюя ли? Христо Иванов и Корнелия Нинова си държат на думата, даже да не им харесва. Казали ли са, вършат го “, изясни той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР