В момента делото е разпределено на друг колега, който предстои

...
В момента делото е разпределено на друг колега, който предстои
Коментари Харесай

Делото Барселонагейт е възложено на нов прокурор

" В момента делото е разпределено на различен сътрудник, който следва да се запознае с материалите по него и да реши дали са събрани задоволително доказателства във връзка с претенции имунитет и какво би трябвало да бъде осъществено от тук нататък, както и дали е належащо да се събират нови доказателства ", изясни Кирилова.

След отстраняването на Иван Гешев от поста основен прокурор, Върховната касационна прокуратура и Апелативната прокуратура иззеха материалите по делото за инспекция, а то бе върнато в Софийска градска прокуратура. Междувременно наблюдаващият прокурор Стефан Христов бе отхвърлен от всички следствия поради дисциплинарно произвеждане.

Градският прокурор на София обаче не заяви името на новия наблюдаващ. 

Бившият обвинител №1 Иван Гешев внесе настояването за събаряне на имунитета на Бойко Борисов в деловодството на 49-ото Народно заседание на 2 юни, а водачът на ГЕРБ в началото разгласи, че няма планове да се отхвърля непринудено.

Два дни по-рано някогашната " Мис България " Ивайла Бакалова, която бе избрана като основен очевидец по следствието за парцела в Барселона, даде показания в прокуратурата и разгласи, че е била заплашвана, само че не се опасява за живота си. Бакалова показа, че съгласно нея в проблема има финансово закононарушение.

Пред обвиняването свидетелства и някогашният началник на " Лукойл " Валентин Златев, който беше свикан на разпит по отношение на делото " Барселонагейт ", защото малко след експлоадирането на абсурда къща в испанския град е продадена на локален предприемач, само че главен акционер в сдружението продавач е чиновник на Златев.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР