В момент, когато Истанбул се готви за снежна буря, валията

...
В момент, когато Истанбул се готви за снежна буря, валията
Коментари Харесай

Заради очаквана снежна буря валията на Истанбул забрани пътуването с мотори - Свят

В миг, когато Истанбул се готви за снежна стихия, валията на града забрани карането на скутери и мотоциклети до второ разпореждане , оповестяват ДПА и Българска телеграфна агенция.

Тези транспортни средства няма да се позволяват по пътищата, написа в туитър валията на турския мегаполис Али Ерликая.

Летище " Сабиха Гьокчен " в азиатската част на града разгласи, че от довечера въздушният трафик ще бъде понижен с 20% заради метеорологичните условия. По-малко полети от нормалното са планувани и за понеделник и вторник, заяви летището.

Вчера турският народен авиопревозвач Търкиш Еърлайнс (Turkish Airlines) разгласи, че анулира излитането и кацането на 238 полета на интернационалното летище в Истанбул, планувани за 5 и 6 февруари, заради неприятни метеорологични условия. Авиокомпанията прикани пасажерите да ревизират последните актуализации заради вероятни анулира на полети.

Главната метеорологична дирекция предизвести за мощни снеговалежи, дъжд, стихии и заледявания в Истанбул от неделя вечерта. Службата издаде предизвестие за времето и за други райони на страната.

Обилни снеговалежи се чакат в Анадола и в източната част на страната. Хората, живеещи наоколо до Черно море, трябваше да се приготвят за проливни дъждове и отчасти снеговалежи, както и за стихии. Властите издадоха предизвестие за стихии и за западната част на Егейско море. Ветровете могат да доближат скорост до 75 км/ч, се споделя в известието.

Миналата година изобилните снеговалежи доведоха до обилни ограничавания във въздушния трафик на интернационалното летище в Истанбул, припомня организацията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР