В Молдова е забранено използването на символи и атрибути, насърчаващи

...
В Молдова е забранено използването на символи и атрибути, насърчаващи
Коментари Харесай

В Молдова забраниха символи, използвани по време на война

В Молдова е неразрешено потреблението на знаци и атрибути, насърчаващи военна експанзия, военни закононарушения и закононарушения против човечеството. Сред тях са черно-оранжева двуцветна лента, известна още като лентата на Свети Георги, както и буквите Z и V .
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3962
Лица, които популяризират неразрешени знаци, в това число в онлайн среда, ще бъдат санкционирани. Разпоредбите са включени в плана за изменение на Кодекса за нарушавания, оповестява организация IPN.

„ За страдание тези знаци се употребяват и на територията на Молдова. Тъй като тези признаци като цяло оправдават военна експанзия против Украйна, ние сметнахме за належащо да променим законодателството, с цел да предотвратим тяхната агитация на територията на страната “, изясни на конференция ръководителят на Комисията по национална сигурност, защита и публичен ред Лилиан Карп.

Според него тези правила нямат нищо общо с Втората международна война, жертвите на която би трябвало да бъдат почетени. " Няма нищо общо и с Деня на успеха, честван на 9 май ", отбелязва Лилиан Карп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР