В моето сърце и душа аз съм българин. Тук съм

...
В моето сърце и душа аз съм българин. Тук съм
Коментари Харесай

Тед Кочев пред bTV: В моето сърце и душа съм българин

В моето сърце и душа аз съм българин. Тук съм вкъщи. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV холивудската легенда Тед Кочев.

Създателят на едни от най-значимите филми на 70-те и 80-те, който е дете на български имигранти, е у нас за премиерата на автобиографичната си книга „ Моят живот в киното. Режисьорска версия “.

В диалога той описа и кино лентата „ Рамбо” и по какъв начин е избрал за него Силвестър Сталоун.

„ Написах сюжета и ме питаха кой желая да играе. Посочих Сталоун, само че ми споделиха: Той може да изиграе единствено Роки. Аз обаче споделих, че за мен е перфектен”, споделя Кочев.

--> По думите му Сталоун е приел ролята единствено за една нощ.

„ Изпратих му сюжета в четвъртък вечер и нормално мегазвездите четат сюжетите три месеца, а той го прочете за една нощ и на идващия ден ми се обади и съобщи: Влюбих се в този сюжет, желая да го изиграя”, уточни Тед Кочев.

Уилям Теодор Кочев, по-известен като Тед Кoчев, е дете на български имигранти в Канада. Роден е Торонто през 1931-ва, в годините на Голямата меланхолия и израства в бедните квартали на града. Баща му е преселник от Пловдив, майка му е родена в село Въмбел, днешна Гърция, само че фамилията й бяга в България и израства във Варна.

Започва да режисира за канадската телевизия на 24-годишна възраст. По-късно се реалокира във Англия, където режисира театрални пиеси и филми. Неговият филм " Two Gentlеmen Sharing " е първият английски филм, селектиран за интернационалния кинофестивал във Венеция. Следващият му филм " Wake in Fright " (познат и като " Outback " ), сниман в Австралия, и до през днешния ден се счита за един от най-хубавите австралийски филми и става първият австралийски филм на кинофестивала в Кан.

През 1972 година Тед Кочев печели премията " Златна мечка " и е номиниран за " Оскар " за най-хубав сюжет. Измежду най-касовите му филми са " Първа кръв " (известен като " Рамбо I " ) със Силвестър Сталоун.

Кочев има 5 деца от две дами. Миналата година получи българско гражданствo.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР