В модерния свят всичко се развива така, че все по-трудно

...
В модерния свят всичко се развива така, че все по-трудно
Коментари Харесай

Любов или добра сделка? Модерните двойки – финансово независими и без деца

В модерния свят всичко се развива по този начин, че все по-трудно можем да сложим човешките връзки в рамки. Все повече хора вземат решение да отхвърлят упованията на обществото и избрани етикети, които си слагаме от епохи. 

За положително или не, тези трендове от дълго време за застигнали и сантименталните връзки. Ако преди няколко десетилетия е било съвсем немислимо двамата души да живеят без брак или деца, не щеш ли през днешния ден от ден на ден хора вършат персонален избор и отхвърлят да се извиняват за това.

Именно един съвременен феномен в любовта разискаха и в предаването " На кафе ".

Той си има име и това е DINK – което от британски език значи „ двоен приход, без деца “ . При този тип взаимоотношения имаме съжителстваща или фамилна двойка, при която и двамата сътрудници работят, без да възнамеряват да усилят фамилията си. Доходите им нормално са общи, а финансовата непоклатимост има огромно значение.

В резултат на това, че нямат деца, тези двойки имат доста повече наличен приход, който да икономисват или да харчат за разнообразни мечтани неща и прекарвания.

Домакинството без деца също изисква по-малко жилищно пространство, което може да понижи разноските на двойката. С други думи, няма да им се постанова да търсят жилища, които включват повече спални или стаи за игра.

Споделянето на финансови запаси дава на DINK двойките повече наличен приход от този на несемейните, както и на двойките, които са женени с деца.

Има няколко обстановки, които се смятат за връзки вид „ двоен приход, без деца “. Те включват двойки, които избират да нямат деца, такива, които не могат да имат деца, нови двойки, както и възрастните фамилии, при които децата към този момент са поели по своя път отвън дома.

И макар че двойките, които избират през цялото време да живеят без деца, само че с общо домакинство, се радват на повече свободно време и финансови средства, доста хора въпреки всичко се питат става ли въобще въпрос за същинска връзка и семейство. 

В " На кафе " Георги Блажев коментира и някои разновидности на този начин на живот. Например при модела SINK работи единствено единият сътрудник, до момента в който другият се грижи за дома. Той прибавя, че доста постоянно двойки, които са решили да нямат деца, имат домакински любим, като куче, което задоволява тяхната нужда да се грижат за още някого вкъщи. 

Блажев споделя още за двойка, която попада в категорията DINK. Когато двамата се срещат, мъжът има един значим въпрос още на първата среща – дали дамата има някакви финансови задължения и какви почти са нейните приходи.

Значи ли всичко това, че модерните хора стават все по-егоистично настроени или просто се усещат по-свободни да живеят така, както им се желае, без да пречат на никого с решенията си?

Разговор за пари на първа среща и фамилен живот без деца – всичко това може би ви звучи като табу. И въпреки всичко се случва все по-често и от ден на ден хора приказват намерено за житейските си решения, които попадат отвън стандартите и обичайните упования.  

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР