В много трудни времена се озовахме. Може би от перспективата

...
В много трудни времена се озовахме. Може би от перспективата
Коментари Харесай

Психолог: Разделението между доскорошни приятели, роднини дори, е много страшно

" В доста сложни времена се озовахме. Може би от вероятността на нашите предшественици, които е трябвало да оцеляват във войни, ние сме като капризни хлапета. Но истината е, че ние, както и предците ни, също сме във война. Само че към този момент не се води посредством очеизвадните средства от предишното. Средствата са други, извратено изфинени. Кукловодите - все същите от предишното, или най-малко техни директни родови и идеологически наследници.

Разделението сред досегашни другари, близки, родственици даже, е доста ужасно. Интелигентният, рационален, съзнателен избор от ден на ден се размива в страхове, предубеждения, закани. Всеки има своята пробойна - едва място. И един или различен аспект от сегашните събития, намират тази пробойна, с цел да окажат влияние върху другояче свободния ни избор ", във Facebook.
 Професор Иво Христов: Ваксинацията би трябвало да бъде самостоятелен избор на всеки човек Професор Иво Христов: Ваксинацията би трябвало да бъде самостоятелен избор на всеки човек
В началото на октомври проф. Иво Христов разгласи, че избира да остане правилен на себе си и няма да е кандидат-депутат. Сега той даде прочие..

" Чета по какъв начин някои от моите тогавашни близки приятелки и спътници в пътя на Духа, също са на разнообразни позиции. Разбирам го. Все повече го разбирам - пробойните са на непредвидени места. За мен пътят на душата, в неомърсена и непрекъсната връзка с Твореца, е пътят свободен от тези нечисти експерименталки. Нямам никакво съмнение по тази тематика. Дали и по какъв начин биха могли, тези, които въпреки всичко желаят също да запазят душата си, и да не престават да имат тази фина връзка с Твореца, обаче са позволили експерименталките в телата си.. не знам. Неведоми са пътищата и Божественият проект, който е над всички тези нечисти игри. Може пък и да може? Ще разберем.

Едно обаче виждам ясно пред себе си. Деструктивно е човек да забива в крайността на " олеле, какъв брой е ужасно, какво ще става ". И също толкоз лъжлива е крайността " Аз ще се изолирам напълно от това, което става на външен проект, ще си медитирам, ще си мантрувам и одобрявам позитивно, без да подхващам други дейности ". Трябва да сме безусловно наясно какво се случва във външната действителност, какви сили и какви проекти задвижват те. Да показваме интензивно позицията си по публични тематики, тъй като единствено с мантруване и възвишаване на персоналната ни сила, не се трансформират напълно публични процеси.

И също по този начин, да пазим центъра си, персоналната си сила, спокойствието и мира в душите. Знам, че е мъчно, тъй като.. отново ще се върна на това - всеки има най-малко едно персонално едва място, което може да бъде натиснато от някой аспект на протичащото се. И въпреки всичко, даже във вихъра на страховете ни, на болките в слабостите ни, да търсим да се връщаме към вътрешния си мир. И в моменти в които и аз изпадам в " олеле... какво се случва и какво ни чака ", се сещам за обичания ми Виктор Франкъл.

За неговия Свободен Избор - КАК да преминеш през всички житейски тествания. И за неговото " олеле " - посред тогавашните конц.лагери посред тогавашната форма на издевателства. И още веднъж, и отново, се връщам към неговата " рецепта " за оцеляване и прекосяване през немислимото - СМИСЪЛЪТ. Висшият смисъл, визията за съществуването ти, за приноса, който имаш да дадеш на света.
 Професор Чорбанов аргументира за какво счита ограниченията за неуместни и зеления документ за ненужен Професор Чорбанов аргументира за какво счита ограниченията за неуместни и зеления документ за ненужен
" С развиването на международната пандемия и разпространяването на ковид през последните 2 години станахме очевидци на голям брой както...

Визията и упованието на това " на следващия ден ", наситено със смисъл, поради който можеш и мобилизираш всички неподозирани запаси в себе си, с цел да преминеш през долината на сенките, страха и болката. Това в този момент е краткотраен стадий. Нужно е да сме наясно с всичко в него и също по този начин да пазим салдото на силата си, вниманието си, страстите си.

Когато прекосяваме осъзнато през сегашната котловина на сенките, и в същото това време сме устремени към това ярко УТРЕ, в което всички ние, с нашите разлики, сме обединени в силата на човешкото, на творчеството, на добруването... то тогава ще имаме силите, куража, любовта и вярата. Ще се оправим. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР