В много градове по света има остър недостиг на жилищни

...
В много градове по света има остър недостиг на жилищни
Коментари Харесай

Градове в света, където продават къщи за 1 долар

В доста градове по света има изострен дефицит на жилищни здания. Въпреки това, има обитаеми места, където обстановката е противоположна - там можете да намерите доста на ниска цена дом. Важното е да знаете къде и по какъв начин да гледате.

В региони, където има доста нежилищни постройки и незаети здания, локалните управляващи не рядко оферират дотации за финансиране на ремонтни действия. Но постоянно притежателите на такива пространства са подготвени да ги продадат на най-ниски цени.

Разказваме за 8 града в света, където можете да намерите в действителност доста евтини жилища и дори къщи за един $.

 Снимка 209466
Източник:

Токио, Япония

Тук притежатели нежилищни постройки ги оферират за живеене гратис.

Токио се строи с безумен ритъм, само че въпреки това, в града има доста незаети и изоставени жилища.

Неотдавна The Japan Times писа, че съвсем всяко десето жилище в Токио е празна. Това частично се дължи на спада в популацията на Япония, което значи понижаване на броя на купувачите.

Освен това в страната се счита за неприятно предсказание закупуване на жилище, в което са настъпили убийства, самоубийства или " самотна гибел ".

Затова доста жилищни пространства се оферират гратис в онлайн база данни. А някои ги продават за символичната цена от порядъка единствено на 4 $.

Ню Хейвън, Кънектикът, Съединени американски щати

Тук на тези, които купуват къща за първи път, могат да предложат отстъпка до $42 500. Освен това те получават до $10 000 за покриване на разноски или за първата вноска.

Тази дотация се дава като безлихвен заем, който се отписва изцяло след пет години.

Служителите в системата на общинската стопанска система, учители, полиция, пожарникари и военнослужещи получават спомагателна отстъпка от Щатски долар 2 500.

В допълнение, градът предлага спомагателна отстъпка от $30 000 за тези, които обновяват домовете си, когато се употребяват енергоспестяващи технологии.

Tълса, Оклахома, Съединени американски щати

Тук на живеещи надалеч служащи се предлага 33% отстъпка за изцяло обзаведените жилища за три месеца.

Програмата Tulsa Remote предлага на лимитирана група от хора, до $10 хиляди, с цел да се реалокират в града.

Тъй като тази сума не е наложително да отива за жилище, програмата също така предлага и 33% отстъпка от изцяло обзаведени жилища в региона Brady Arts District.

В рамките на програмата, тези чиновници би трябвало да живеят в Tълса в течение на една година, само че отстъпката за жилища важи за три месеца.

През това време самите те би трябвало да стартират да заплащат наем, който се смята за най-евтиния в страната.

 Снимка 396798
Източник:

Бъфало, Съединени американски щати, Ню Йорк

В този град недвижими парцели се продават единствено за 1 $.

В Бъфало недвижимите парцели, които са благосъстоятелност на общината, стават обект на програмата Urban Homestead, в случай че за тях няма покупател и не се употребяват в интерес на обществото.

В рамките на тази стратегия, недвижимите парцели се продават единствено за 1 $, плюс транзакционните разноски. Има обаче няколко спомагателни условия.

Купувачите би трябвало да живеят в тази къща минимум три години и да записват всевъзможни нарушавания на строителните правила в продължение на 18 месеца.

Съответно, даже в случай че на пръв взор договорката може да наподобява доста печеливша и евтина, обновяването на нежилищната къща може да се окаже доста скъпо. В допълнение броят на тези къщи е стеснен.

 Снимка 396799
Източник:

Балтимор, Съединени американски щати

Купувачите на дом в Балтимор, може да получат отстъпка в размер на $5000 до Щатски долар 10 хиляди.

Балтиморската стратегия Homeownership Incentive Program предлага редица отстъпки за локалните поданици, включително отстъпка от $5000, за тези, които купуват къща за първи път и печелят по-малко от 80% от междинната работна заплата в града, както и отстъпка от 5 хиляди $ за градските чиновниците.

Два пъти годишно градските управляващи избират 30 души, които ще получат отстъпка при покупката на жилище. За тези, които желаят да живеят наоколо до работа си, градът предлага жилищни вноски от работодателите в размер до $2 500.

Най-голямата безплатна помощ по програмата е в размер на $10 000 за поданици, които купуват запустяла къща.

 Снимка 396796
Източник:

Град Хармъни, Съединени американски щати, Минесота

В дребния град Хармъни на купувачите на дом се връщат до 12 хиляди $ в брой.

А жителите на града могат да получат назад до 12 хиляди $ при построяването на нов дом в града.

Град Хармония се нарежда като " най-големият дребен град в южна Минесота " и локалните управляващи се пробват да усилят популацията, което сега е към 1000 души.

Градските управляващи са подготвени да дават посочените бонуси за всеки, без значение от възрастта и нивото на приходите. Те важат обаче единствено при закупуване или създаване на първи дом.

Гари, Съединени американски щати, Индиана

В град Гари, някои домове могат да бъдат закупени единствено за 1 $.

През август тази година управляващите на Гари оповестиха, че осем къщи са били продадени като част от програмата Dollar Home Program.

В момента има дванадесет такива къщи на територията на града. Тъй като къщите наподобяват порутени, е явно, че те се нуждаят от възобновяване.

За да купите къща за 1 $, би трябвало да се съгласите с ремонтирането на недвижимите парцели в границите на една година от датата на покупката. Освен това купувачът би трябвало да остане в града най-малко пет години ида има най-малък приход от $38 750.

 Снимка 396797
Източник:

Село Ололой в Италия

В рибарското село Ололой има внезапен спад в популацията. Тук управляващите продават стотици изоставени домове единствено за 1,25 $.

През последните 50 години броят на селяните е намалял от 2 250 на 1 300 души. И в този момент управляващите подхващат някои ограничения, с цел да привлекат население в селото.

Затова са взеха решение да продават изоставени къщи на ниски цени - единствено за 1,25 $ на къща.

В този случай новите притежатели би трябвало да се съгласят с обновяването на недвижими парцели в границите на три години след покупката. А то, съгласно някои оценки излиза до 25 хиляди $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР