Министерският съвет предлага на Народното събрание да денонсира подписаното през

...
</TD
>Министерският съвет предлага на Народното събрание да денонсира подписаното през
Коментари Харесай

Тараклийският университет в Молдова става филиал на Русенския, отменят загубило актуалност споразумение

Министерският съвет предлага на Народното събрание да денонсира подписаното през 2004 година Споразумение сред България и Молдова за подкрепяне на Тараклийския държавен университет ``Григорий Цамблак`` в Република Молдова. Причината е, че то загуби новост, откакто през април държавните управления на двете страни подписаха Споразумение за основаване на отделение на Русенския университет ``Ангел Кънчев`` в град Тараклия в Молдова. В него ще продължат образованието си студентите от Тараклийския университет, заяви Министерски съвет.

До това решение се стигна заради настъпили промени в нормативната уредба в Молдова, свързани с действието на институциите за висше обучение в страната, с които съществуването на Тараклийския държавен университет се оказа невероятно във типа, в който бе функционирал до момента.

Откриването на поделението на Русенския университет в Молдова подхожда на задачата и стратегическата цел на висшето учебно заведение, избрани от традицията и смисъла му като средище за създаване на висококвалифицирани експерти с висше обучение. Създаването на отделение ще удовлетвори просветителните потребности на живеещите в района на Тараклия и ще обезпечи достъп до съвременно висше европейско обучение с нужното качество, гарантиращо положително личностно развиване и професионална реализация.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР